Content

10x populair: geweldige 404-pagina’s, social contentformats & Canva-tips

0

Met één zinnetje veel meer geld verdienen? Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar onderzoek laat zien dat de But-You-Are-Free-techniek werkt. Wat zijn inspirerende 404-pagina’s waar je van kunt leren? En welke privacyvriendelijke alternatieven bestaan er al voor Google Analytics? Je leest er meer over in de top 10 populairste Frankwatching-artikelen van februari.

1. Hoe je met één zin zorgt voor meer geld in het laatje

Door het toevoegen van één zin aan je vraag, kun je veel meer resultaat behalen. Daar kwamen onderzoekers achter. Wendy Oude Veldhuis vertelt in dit artikel meer over de But-You-Are-Free-techniek.

Afbeelding bij artikel over de BYAF-methode.

2. Oeps, foutje! Dit zijn de 11 beste voorbeelden van goede 404-pagina’s

De 404-pagina is ontegensprekelijk de pagina die je als website-eigenaar het minst vaak aan je bezoekers wil laten zien. Toch bewijzen sommige websites dat zelfs een 404-pagina origineel, grappig en behulpzaam kan zijn.

In de reacties op dit artikel worden nog veel meer grappige en inspirerende 404-pagina’s gedeeld. Doe er je voordeel mee.

Beste 404-pagina ooit

3. Waarom je Google Discover niet moet onderschatten

Wat is Google Discover? Wat moet je doen om erin te verschijnen? En waarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan deze applicatie van Google? Antwoord op al je vragen vind je in dit artikel.

Google Discover Logo

4. 5 alternatieven voor Google Analytics (wél GDPR-proof)

Google Analytics ligt onder het vergrootglas van Europese privacywaakhonden. Het zou niet voldoen aan de AVG (Engels: GDPR). Veel marketeers en website-eigenaren gebruiken Google Analytics om het bezoek aan hun websites en het succes van hun campagnes te meten. Samen met jurist Charlotte Meindersma zocht ik een aantal privacyvriendelijke alternatieven uit.

Google Analytics alternatieven.

5. Inspiratie! 💡 13 formats voor content op social media

Sommige content op social media gaat als bijna vanzelf door het dak. Maar wat als je een complexe of inhoudelijke boodschap wil overbrengen? Hoe zorg je er dan voor dat je opvalt én dat je boodschap blijft hangen? Deze 13 vormen en formats helpen je op weg!

Ideeën voor socialmedia-content, met kleurrijk ijsje.

6. Zo zet je Canva in voor jouw bedrijf: 8 creatieve contenttips

Met Canva maak je eenvoudig professionele designs: van socialmedia-posts tot boardroompresentaties. In dit artikel lees je alles over hoe je Canva kunt inzetten voor je bedrijfscontent, met 8 handige tips!

Canva inzetten voor bedrijf

7. 7 veelgemaakte UX-fouten & hoe het wel moet

Het is een goed teken dat developers websites en apps toegankelijk maken. Toch kan dit een stuk efficiënter, stellen Vincent van Brakel en Robert Keus in hun artikel. Het is namelijk veel eenvoudiger (en dus goedkoper) om digitale toegankelijkheid direct in het ontwerpproces mee te nemen. Ze delen 7 veelgemaakte fouten op het gebied van digitale toegankelijkheid. Zodat jij ze niet meer hoeft te maken.

Een reactie: “Dank voor deze mooie tips! Ik bleek ook een knoeperd van een UX-fout te hebben op mijn website. Hyperlinks alleen met een kleurtje. Maar dat zien kleurenblinden natuurlijk niet. Gelijk aangepast!”

Afbeelding bij artikel over digitale toegankelijkheid.

8. De 4-daagse werkweek tegen een voltijdse vergoeding: aantrekkelijk of onzin?

32-urige werkweken draaien en voor 40 uur betaald worden: dat klinkt aantrekkelijk. Maar werkt deze aanpak wel voor jouw organisatie? Matthias Laqueur deed een experiment in zijn bedrijf en deelt de resultaten in dit artikel. En dat leverde veel reacties op, met voors en tegens.

Een greep uit de reacties: “Er moet goed nagedacht worden over de inzet van vakantiedagen.” “Ik denk dat een 4-daagse werkweek mogelijk is.” “Mensen moeten leren loslaten.”

Man die nadenkt over 4-daagse werkweek.

9. Een niet te missen ontwikkeling in Google Ads: Performance Max [+ 7 tips]

Google zit de laatste jaren niet stil met ontwikkelingen van Google Ads. Nieuw is Performance Max: vergeet mooie tekstadvertenties, losse ad groups en handmatige biedingen, want Google neemt alles over. En hoe!

Google Ads

10. De 7 trends die dit jaar het verschil gaan maken in social advertising

Met welke trends voor social advertising moeten we dit jaar rekening houden? Van server-side tagging tot de one-stop-shop: Sjef Kerkhofs deelt dé 7 trends.

social advertising trends

Dit was de top 10 van februari 2022. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.