Content

10 effectieve video-formats voor ieder bedrijf [infographic]

0

Als ondernemer of marketeer kun je niet meer om video heen. De contentvorm is populair door de vele mogelijkheden en is breed inzetbaar. Denk aan je website, social media en de nieuwsbrief. Je ziet video’s dan ook in verschillende vormen voorbijkomen. Welke? Deze infographic bevat 10 ideeën om video in te zetten voor jouw bedrijf of merk.

Zeg je video, dan is de kans groot dat je direct aan YouTube moet denken. Het is al jaren het populairste platform om video’s te plaatsen, te delen en te kijken. YouTube heeft maandelijks meer dan 2 miljard gebruikers. Dat is een derde van alle internetgebruikers. Voor marketeers en ondernemers is het platform dan ook interessant om in te zetten in hun marketing en communicatie om en groot publiek te bereiken. Tegelijkertijd kunnen de mogelijkheden overweldigend zijn.

10 ideeën voor video

Wat voor soort video’s kun jij als ondernemer maken? Er borrelt misschien een idee voor een bedrijfsfilm naar boven. Maar er zijn meer mogelijkheden. Headway Capital heeft de onderstaande infographic ontwikkeld waarin zij 10 ideeën delen voor soorten video’s die je als ondernemer zou kunnen ontwikkelen. Daarnaast delen ze praktische tips om mee aan de slag te gaan. Denk aan how-to video’s waarin je een product presenteert en laat zien hoe je het kunt gebruiken en wat de mogelijkheden zijn. Een goede manier om de verkoop van je product te stimuleren.

Een ander idee zijn testimonials of review-video’s waarin je ervaringen van huidige klanten deelt met potentiële kopers. Het is een ideale manier om een goede indruk te krijgen van jouw bedrijf, product of dienst. Of geef je doelgroep een kijkje achter de schermen. Hoe komt je product tot stand? Welke medewerkers werken er binnen het bedrijf? Met een behind-the-scenes-video geef je een sfeerimpressie en krijgt je doelgroep een goed beeld van je bedrijf.

Uiteraard is het belangrijk om te kijken welk type video het beste past bij jouw onderneming en het meest geschikt is binnen je marketing- en/of communicatie-strategie. Maar misschien ben je na het lezen van het bovenstaande nieuwsgierig naar alle 10 ideeën om video’s te creëren en de bijbehorende tips. Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

10 soorten video’s die je zou moeten ontwikkelen [infographic]

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day.