Online marketing

Marketing volgens een hybride model, zo pakt Rabobank dat aan [podcast]

0

Hoe organiseren topbedrijven hun marketing? CMO Dorkas Koenen van Rabobank vertelt over z’n flexibele laag en agile marketingwerkwijze. Ook praten we in deze nieuwe HelloMasters Podcast over finance-trends als crypto en mobile-only banking.

Rabobank is de tweede grootste bank van Nederland. Wat maakt Rabobank anders? Je weet dit misschien niet, maar het is een coöperatie. Ze hoeven dus geen winst met aandeelhouders te delen. Leden van de bank bepalen waar de winst naartoe gaat.

Als er een industrie veel verandering ondergaat, dan is het wel banking. Trends als mobile-only banking, crypto, NFT’s en duurzaamheid vliegen ons om de oren. Hoe speelt Rabobank hierop in?

Marketing bij Rabobank: een hybride model

Ontmoet Dorkas Koenen. Al 5 jaar CMO bij Rabobank. Een marketeer met een track record bij Essent, Robeco en Fortis.

Dorkas heeft de marketing bij Rabobank agile ingestoken met een hybride model. De binnenkant is een strakke schil met mensen die de kerncompetenties bezitten. Denk aan strategie, marketingmanagement, content en optimaliseren van customer lifetime value.

Deze marketeers leiden ze op in hun eigen academy. “Opleidingsniveau a la Ajax, zodat iedereen eigenlijk hetzelfde spel speelt.”

Ook heeft Dorkas een flexibele laag gebouwd voor marketingontwikkeling. Hier zit de agile werkwijze in. Topmarketeers die je niet full-time nodig hebt, maar wel aan je merk wil binden. Ze stellen zichzelf altijd de vraag: to insource or outsource? Marketing verandert zo snel. Die expertise kan je soms beter van buiten halen.

Als laatste doet Dorkas een oproep aan bedrijven om marketeers aan elkaar uit te lenen. Frisse blik van buiten naar binnen!

Accepteer cookies

In deze HelloMasters Podcast

Dorkas vertelt over:

  • Rabobanks visie op crypto
  • Marketingwerkwijze met flexibele schil
  • Hoe ze met AI 350 miljoen berichten per jaar sturen
  • Fiets-sabbatical: wat heeft het ‘m gebracht?

HelloMasters is de podcast over marketing, strategie en teams. We praten met CMO’s en marketingleiders over het snel veranderende landschap. Luister deze podcast via Apple Podcasts en Spotify. Powered by HelloMaaS en Frankwatching.