Online marketing

Maak sales makkelijker met deze 6 Chrome-extensies

0

Chrome extensies, een enorm aanbod aan hulpmiddelen die jouw werkzaamheden een stuk makkelijker en sneller kunnen maken. Toch merken we dat te weinig mensen deze handige hulpmiddelen gebruiken. Voor elk vakgebied zijn er tig extensies die jouw leven een stuk leuker kunnen maken. Met deze insteek hebben we een lijst gemaakt met 6 handige Chrome-extensies.

1. Hunter

Met behulp van Hunter kun je e-mailadressen vinden die verbonden zijn aan een bepaalde website. Met één klik op de knop zal Hunter alle e-mailadressen van een website schrapen en ook aantonen hoe e-mailadressen opgebouwd worden, bijvoorbeeld ‘voornaam@bedrijfsnaam.nl’.

Heb je een gratis account? Dan kun je 25 zoekopdrachten uitvoeren. Een prima aantal voor iemand die dit zo nu en dan nodig heeft. Voor iemand met sales-doeleinden is de betaalde versie aan te raden. Op jaarbasis betaal je dan 34 euro per maand, waarbij je naast allemaal extra functies 500 zoekopdrachten kan uitvoeren.

Screenshot van de Chrome-extensie Hunter.


2. Lusha

Met de Lusha-extensie kun je direct contact- en bedrijfsgegevens onthullen van de juiste prospects op LinkedIn, Gmail, Salesforce en elke bedrijfssite. Van direct bellen tot actuele bedrijfsinformatie waarmee je de volgende deals kunt sluiten: Lusha is hiervoor het juiste platform.

De gratis versie van Lusha is vrij beperkt: maandelijks 5 credits. De goedkoopste betaalde versie kost op jaarbasis zo’n 27 euro per maand. Met deze versie ontvang je maandelijks 480 credits, wat uitkomt op jaarlijks 2400 credits.

Screenshot van Chrome-exgentie Lusha.

3. Mixmax

Mixmax is een handige tool voor het efficiënter maken van jouw salesproces. Door middel van een koppeling met Gmail krijgt de gebruiker toegang tot een nauwkeurige e-mailtracking, een functie voor de ontvanger om een afspraak in te plannen in jouw agenda en de gebruiker kan een automatische workflow instellen.

De gratis versie van Mixmax voldoet als je als individu je werkzaamheden doet. De betaalde versies zijn voornamelijk voor de mensen die samen met collega’s bijvoorbeeld templates willen delen.

Screenshot van Mixmax.

4. Monosnap

Monosnap is een extensie voor het vastleggen van webpagina’s of blokken. Maak en bewerk screenshots, upload bestanden, neem video en GIF’s op! Visuele onderbouwingen zijn over het algemeen een krachtig element tijdens een salesproces. Monosnap maakt het makkelijk voor de gebruiker om deze visuele onderbouwingen te delen met klanten en collega’s.

Deze handige tool is volledig gratis en makkelijk in gebruik.

Schreenshot van Chrome-extentie Monosnap.

5. Wappalyzer

Wappalyzer is een extensie waarmee je kunt achterhalen welke technologieën er verbonden zijn aan een website. Maar Wappalyzer is meer dan een CMS-detector of framework-detector. Het ontdekt meer dan duizend technologieën in tientallen categorieën, zoals programmeertalen, analytics, marketing tools, betalingsprocessors, CRM en CDN.

Wat heb je aan deze informatie? Je kunt bijvoorbeeld achterhalen welke bedrijven aangesloten zijn bij een concurrerend softwarebedrijf. Of je kunt deze handige systemen ook zelf gaan gebruiken nadat je jaloers was geworden op de goede werking van een andere website.

Screenshot van Wappalyzer.

6. LinkOff

Ben je het zat om constant allemaal oninteressante content te zien op LinkedIn? LinkOff is een Chrome-extensie waarmee jij je LinkedIn-feed kunt filteren. Het filtert de rommel eruit en laat de posts en pagina elementen achter die jij wil zien. Je ziet geen ongewenste likes en commentaren meer van je connecties waardoor je makkelijker de posts vindt die je wil zien.

Met minder afleidingen en beter gefilterde inhoud zal jouw LinkedIn-feed een aangenamere ervaring worden voor jouw leadgeneratie.

Screenshot van Chrome-extensie LinkOff.

Weet jij nog een handige Chrome-extensie voor sales-doeleinden? Laat het ons weten in een reactie!