Online marketing

9 boeken die je deze zomer wil lezen [tips van de Frankwatching-community]

0

Zomer staat voor vakanties en rust. 🌞 Alhoewel, rust? Misschien ben je wel volop plannen aan het maken voor de komende maanden en het volgende jaar. En moet je ondertussen ook nog die collega vervangen die zelf op vakantie is. Maar of je deze zomer moet doorwerken of een cocktail drinkt op het strand, er is altijd tijd om een boek te lezen. Laat je inspireren door deze boekentips van de Frankwatching-community!

1. 4.000 weken

Je tijd op aarde en hoe ermee om te gaan – Auteur: Oliver Burkeman

4000 weken boekcover.Het gemiddelde mensenleven eindigt na 72,6 jaar. Dan heb je ongeveer 4.000 weken op deze aardbol. Vind je dat veel of klinkt het toch als schrikbarend weinig? Het is misschien geen gezellige gedachte, maar het kan ook enorm waardevol en inspirerend zijn om hier wél bij stil te staan. Hoe besteed je jouw beperkte tijd dan het best? Het boek van Burkeman gaat hier dieper op in.

Arjan Broere vertelt in zijn uitgebreide recensie over het boek: “4.000 weken is een aanmoediging om minder te willen maar dat dan beter te doen. Het enige wat je hebt, is dat je hier nu bent en dat is eigenlijk ook meer dan genoeg.”

2. Nummer 1

Zo word je de bekendste naam in de markt en krijg je klanten voor het leven – Auteur: Aartjan van Erkel

Nummer 1 boekcover.Al jarenlang wordt het delen van gratis kennis als de heilige graal gezien om meer naamsbekendheid te krijgen. Maar volgens Aartjan van Erkel onderscheid je je daar tegenwoordig niet meer mee. Hoe je dan wel opvalt? Door te entertainen! In haar recensie gaat Kim Pot in op de 6 geboden voor e-mailmarketing. Stuur vermakelijke mails, geen spam. Verras met je titels en zorg ook voor een beetje variatie. Meer over deze geboden lees je in haar artikel. Leuk om daar alvast een begin mee te maken!

Kim Pot over het boek: “Ik heb twee blaadjes in mijn schrift aan nieuwe ideeën waar ik mee aan de slag kan. Een dikke aanrader voor iedere ondernemer en marketingprofessional.”

3. Socrates op sneakers

Praktische gids voor het stellen van goede vragen – Auteur: Elke Wiss

Socrates op sneakers boekcover.Naar aanleiding van onze oproep op onze LinkedIn-pagina voor vakboekentips, reageerde Tessa Evers: “Ik raad juist boeken aan die niet direct over je vakgebied gaan, maar je kennis verbreden.” En ze kwam meteen met deze boeiende tip.

In Socrates op sneakers bespreekt praktisch filosoof Elke Wiss de kunst van een goed gesprek. Ze laat zien waarom we zo slecht zijn in het stellen van goede vragen én hoe we daar beter in worden. Leer de vaardigheden die nodig zijn om die vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zo kun je gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Met een ander, maar ook met jezelf.

4. Happy Leader

Succesvol een team aansturen op jouw manier – Auteur: Romilde van Commenée

Happy leader boekcover.Je werkt in een team vol verschillende persoonlijkheden met allemaal andere voorkeuren. Niet iedere collega kan het goed met een andere collega vinden, er is er altijd wel één die zich persoonlijk aangevallen voelt of de collega die het altijd beter weet en graag van zich laat horen. Hoe ga je om met al deze verschillende types? En welke aanpak werkt? In Happy Leader bespreekt Romilde van Commenée wat de succesformule is van goed leiderschap.

Kim Pot in haar recensie over het boek: “Ondanks dat Happy Leader gericht is op managers, heeft het me toch aan het denken gezet. Wil je iets gedaan krijgen in de organisatie waar je werkt, dan is het goed om stil te staan bij met wat voor type collega’s je te maken hebt.”

5. StoryBrand

Hoe een heldere boodschap je bedrijf laat groeien – Auteurs: Donald Miller & Daan Schmidt

Storybrand boekcover.Je hebt een product of dienst en wil dit natuurlijk graag aan de man brengen. Maar (potentiële) klanten willen weten: waarom is jouw product/dienst van toegevoegde waarde? Welk probleem lost het voor hen op? En waarom zal het hun leven verbeteren? Je moet je op de juiste manier positioneren in het verhaal van die klant. Het ontwikkelen van een heldere boodschap is daarom essentieel.

De manier waarop je schrijft en spreekt over een product of dienst is voor klanten van doorslaggevend belang om over te gaan tot aankoop. Dit inzicht vormt de basis van de zogenoemde StoryBrand-formule. Door gebruik te maken van 7 universele verhaalprincipes creëer je effectieve boodschappen die die je kunt inzetten op websites, presentaties en socialmedia-kanalen.

6. Weet wat je zegt

De geheime kracht van taal ontmaskerd – Auteur: Jan van Setten

Weet wat je zegt boekcover.Met taal kun je je verleden en toekomst (her)schrijven, en een wereld opbouwen of afbreken. Weet wat je zegt legt de verborgen kracht bloot van verschillende dimensies binnen taal en communicatie. Door dit boek te lezen, leer je wat je écht zegt, hoe bepaalde situaties op je overkomen en de rol die taal daarbij speelt. Maar ook hoe je taal inzet om op nieuwe ideeën te komen, te inspireren, overtuigen, beslissen en met een frisse blik een nieuwe werkelijkheid te creëren.

Maya van Dordrecht op LinkedIn over het boek: “Het is een heel laagdrempelig en leesbaar boek met kleine illustraties. Leest echt prettig weg en met een vleugje humor wat ik enorm kan waarderen. Wat ik vooral zo bijzonder vind is dat er ingegaan wordt op de oorsprong en betekenis van woorden. Want wat zeg je eigenlijk écht op basis van de oorspronkelijke betekenis van woorden.”

7. De innerlijke criticus ontmaskerd

Werken met de Voice-Dialogue methode – Auteurs: Hal & Sidra Stone

Innerlijke criticus ontmaskerd boekcover.Je innerlijke criticus is vaak je ergste vijand! Maar wist je dat je dat kritische stemmetje ook vóór je kunt laten werken? Vorm het om van tegenstander naar bondgenoot. In dit praktische boek leer je onder andere hoe je omgaat met een ‘criticusaanval’ en hoe die innerlijke criticus een intelligente, alerte en ondersteunende levenspartner kan worden.

Dirk Berkers raadt het boek op LinkedIn aan: “Een praktisch pleidooi om minder kritisch te zijn in ons dagelijkse werk én daarbuiten. 💡”

8. Creatief schrijven

Voor copywriters – Auteur: Roy Ishak

Creatief schrijven boekcover.Deze boekentip hebben we vorig jaar ook al gedeeld, maar ook nu werd het weer door onze community naar voren gebracht. Dus het vermelden waard. Dit boek is een must-read voor copywriters en iedereen die creatieve teksten wil schrijven, maar van zichzelf niet zo creatief is.

Charlotte Meindersma schrijft in haar recensie: “In zijn boek vertelt [Ishak] welke vragen je jezelf moet stellen, welke stijlfiguren je toe kunt passen en hoe je een systeem gebruikt waarmee je creatieve copy kunt schrijven.” Het is volgens haar een lekker praktisch boek dat achtergrond en inhoud combineert met goede voorbeelden. Het blijft niet hangen bij theorie, dus je kunt na je vakantie meteen geïnspireerd aan de slag met schrijven!

9. How to Win Friends and Influence People

Auteur: Dale Carnegie

How to win friends and influence people cover.We sluiten af met deze tijdloze bestseller uit 1936(!). Het is één van de bekendste boeken over motivatie. Dale Carnegie stelt dat succes voornamelijk komt door het vermogen om ideeën te uiten, leiderschap te tonen en enthousiasme op te wekken bij anderen. Hij leert je 3 technieken om met mensen om te gaan, 6 manieren om jezelf geliefd te maken, 12 stappen om mensen te overtuigen en 9 manieren hoe je mensen kunt veranderen zonder ergernis op te wekken. Dat is veel waarde voor één boek.

Tjeerd Leendertse raadt dit boek aan via LinkedIn: “Voor een copywriter/content creator/content marketeer/content developer en alles wat ertussen zweeft is mensenkennis een goudmijn.”

Heb jij nog mooie boekentips? Deel ze via de reactiemogelijkheid hieronder.

PS Alle links naar boeken zijn affiliates.