Social media

Socialmedia-trends 2022: welke voorspellingen kloppen? [infographic]

0

We zitten alweer op de helft van 2022. De maanden vliegen voorbij! De vakantieperiode staat alweer voor de deur. Voor veel bedrijven en ondernemers een rustige periode. Tijd om een tussentijdse balans op te maken. Te kijken naar Q3 en 4. Hoe staat het met de doelen en plannen? In deze editie van de serie Infographic Day deel ik ook een tussentijdse balans, van de socialmedia-trends.

Tussentijdse balans

Aan het einde van het jaar verschijnen er lijstjes met vooruitblikken en verwachte trends over verschillende onderwerpen. Zo ook over de trends voor social media. Dit heeft Creatopy ook gedaan. Zij publiceerden in december 2021 de onderstaande infographic met een overzicht van 12 trends op het gebied van social media. Nu we een half jaar verder zijn, is het een mooi moment om te kijken welke trends zijn uitgekomen en wat we het komende half jaar kunnen verwachten.

Een trend die in de visual genoemd wordt, is de keuze voor ondernemers om vaker de functies voor korte video’s te gebruiken: van ontwikkelen tot publiceren. Denk aan Instagram Reels, YouTube Shorts en TikTok. De laatstgenoemde is ook een andere trend waar we een vink voor kunnen zetten: de populariteit van TikTok zal in 2022 verder stijgen. En Facebook blijft nog steeds aan top met iedere maand ruim 2,8 miljard actieve gebruikers.

Maar wat kun je het komende half jaar verwachten op het gebied van social media? In de infographic wordt bijvoorbeeld het steeds vaker opzetten en volgen van live streams genoemd, maar ook dat bedrijven vaker werknemers een gezicht geven in hun marketingactiviteiten.

Nieuwsgierig naar alle 12 trends op het gebied van social media? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding. Herken jij deze socialmedia-trends?

Infographic met 12 socialmedia-trends voor 2022.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.