Klantcontact

10 feitjes over het gebruik van WhatsApp [infographic]

0

Als je 15 jaar tegen iemand had gezegd dat je hem of haar een appje zou sturen, hadden ze je vreemd aangekeken. Maar sinds 2009 is ‘appen’ een begrip geworden en heeft het versturen van een sms voor velen vervangen. Maar hoe populair is WhatsApp op dit moment? Het antwoord delen we met je.

Ontwikkelingen op een rij

Voordat we het antwoord geven, is het interessant om te kijken waarom de app zo populair is. Als eerste is het gebruik gratis in tegenstelling tot het versturen van een sms. Daarnaast maken de verschillende functionaliteiten het interessant om WhatsApp te gebruiken. Denk aan het versturen van berichten naar meerdere mensen tegelijk via een groep, het eenvoudig toevoegen van content als video en afbeeldingen, het gebruik van de functie ‘pauze’ om wel eens ongestoord ergens aan door kunnen werken en noem het verder maar op. In het 13-jarig bestaan is er een hoop ontwikkeling geweest binnen WhatsApp.

Zo’n 2 miljard gebruikers actief

Maar terug naar onze vraag over hoe populair de app nou echt is. Het antwoord geeft Oberlo met de onderstaande infographic, waarin ze 10 feitjes over WhatsApp hebben verzameld. Helaas gaan niet alle cijfers over het gebruik wereldwijd, maar dat maakt de visual niet minder interessant.

Wist je bijvoorbeeld dat WhatsApp zo’n 2 miljard gebruikers wereldwijd heeft die maandelijks de app gebruiken? En dat er meer dan 5 miljoen bedrijven zijn die WhatsApp Business gebruiken? Die 2 miljard gebruikers versturen bij elkaar dagelijks zo’n 100 miljard berichtjes. De gebruikers zijn verspreid over meer dan 180 landen en die versturen berichten in 60 verschillende talen. Koploper is India met 487,5 miljoen gebruikers. Afgelopen augustus tikte WhatsApp 13 miljoen keer aan op de meter van het aantal downloads.

Nieuwsgierig naar alle feitjes over het gebruik van WhatsApp? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

10 WhatsApp-statistieken in infographic.

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.