Online marketing

De meerwaarde van Microsoft Ads voor B2B

0

Als B2B-marketeer heb je misschien nog niet eerder nagedacht over het inzetten van Microsoft Ads, het advertentieplatform van Microsoft. In dit artikel leggen we uit waarom dit platform ook voor jou van meerwaarde kan zijn.

Iedere B2B-marketeer is inmiddels bekend met de ongekende mogelijkheden van digital marketing. Platforms als Google en LinkedIn bieden een scala aan tot voor kort ondenkbare mogelijkheden voor marketeers. Door alle verschillende mogelijkheden die er op dit moment beschikbaar zijn, is het haast onmogelijk om overal expert in te worden. We zien soms door de bomen het bos niet meer. Dit zorgt ervoor dat wij als marketeers onze aandacht focussen op de marketingmogelijkheden die het meest rendement opleveren.

Dat klinkt ergens heel logisch, maar er zit een valkuil verscholen in deze manier van werken. Je besteedt namelijk automatisch minder (of geen) aandacht aan de mogelijkheden die minder voor de hand liggen.

Over Microsoft Ads

Microsoft Ads is het advertentieplatform van Microsoft. Dit platform maakt het mogelijk om te adverteren binnen de zoekmachines Bing, Ecosia, DuckDuckGo en Yahoo. Gecombineerd hebben deze zoekmachines in Nederland 6,84% van het marktaandeel. Naast het draaien van advertenties binnen zoekmachines, biedt Microsoft Ads ook advertentieruimte aan voor display advertenties op grote websites zoals MSN en Outlook. Dit maakt het platform geschikt voor zowel branding als performance campagnes.

Een advertentieplatform voor B2B-marketing

Veel grote bedrijven gebruiken Microsoft als standaard besturingssysteem. Daarbij is Microsoft Edge de standaard browser en Bing de standaard zoekmachine. Voor B2B-marketing betekent dit dat Microsoft Ads een onmisbaar advertentieplatform is. Als je dit niet inzet en alleen focust op bijvoorbeeld Google Ads, dan is de kans aanwezig dat je een gedeelte van je doelgroep niet bereikt. Dit is een van de redenen waarom we altijd adviseren om Bing Ads in te zetten als toevoeging op Google Ads. De andere redenen lichten we hieronder toe.

Targeting

Een van de belangrijkste functionaliteiten van het belangrijkste B2B-platform LinkedIn, is de mogelijkheid om jouw doelgroep zeer nauwkeurig te targeten. Nu ìs LinkedIn een onderdeel van Microsoft. Dat betekent dat deze ongeëvenaarde targetingopties ook kunnen worden ingezet bij advertenties op het gehele Microsoft Ads-platform, dus ook de zoekmachines!

Dit zorgt voor een enorm voordeel voor B2B-marketeers die gebruikmaken van deze onderschatte en onderbelichte functie. Je kunt namelijk ongekend specifiek zoeken naar precies de juiste personen en deze bereiken over alle verschillende Microsoft-kanalen. Je kunt voor relatief weinig geld een groot aantal touchpoints toevoegen aan jouw customer journey, voor beslissers die je via de andere kanalen waarschijnlijk veel moeilijker bereikt door de hoge concurrentie. Zeker bij een ABM-campagne levert dit enorme voordelen op.

Microsoft Ads vs. Google Ads

Bij vrijwel al onze B2B-klanten zien we dat Microsoft Ads lagere volumes draait dan Google Ads, maar wel veel goedkoper klanten en websitebezoekers realiseert. In onderstaande grafieken zie je het verschil tussen de cost per click (CPC) en de cost per acquisition (CPA).

Het verschil in CPC

Grafiek - Het verschil in CPC

De grafiek laat een vergelijking zien van de CPC bij drie van onze B2B-klanten over dezelfde periode. Gemiddeld genomen ligt de CPC circa 80% lager op Microsoft Ads ten opzichte van Google Ads. Wat aangeeft dat het veel goedkoper is om bezoekers binnen te halen.

Het verschil in CPA

Grafiek - Het verschil in CPA

Bezoekers op je website zijn leuk, maar uiteindelijk gaat het erom wat de kwaliteit van deze bezoekers is. Om dit te vergelijken hebben we gekeken naar de cost per acquisition (CPA). Per klant waren de conversiepunten op de website verschillend, dit kan een directe aanvraag zijn maar ook een whitepaper-download. Binnen de vergelijking tussen Microsoft Ads en Google Ads waren de conversiepunten altijd gelijk.

De grafiek laat zien dat gemiddeld genomen de CPA 73% lager lag bij Microsoft Ads ten opzichte van Google Ads. Dit laat zien dat het advertentiekanaal niet alleen goedkoper bezoekers realiseert, maar dat deze bezoekers ook nog beter converteren en de CPA daardoor lager ligt.

Leads van hoge kwaliteit

Doordat het marketinglandschap zich enorm ontwikkeld heeft in de afgelopen tijd, is het logisch dat je je als bedrijf bezig wil houden met dat wat de meeste resultaten oplevert. Helaas lopen hierdoor veel bedrijven belangrijke kansen mis. Microsoft Ads is een uitstekend platform om goedkopere resultaten te behalen. Zonde dat dit nog over het hoofd wordt gezien.

Daarbij zijn de leads die je met Microsoft Ads verzamelt van ontzettend hoge kwaliteit, omdat je van dezelfde targetingopties gebruik kunt maken als die van LinkedIn. Dit is het platform met de beste B2B-targetingmogelijkheden van dit moment. Hieruit kun je concluderen dat het wel degelijk zinvol is om te investeren in een oplossing die wellicht iets minder voor de hand ligt. Je zult versteld staan van de resultaten die je kunt behalen via Microsoft Ads.

Bron header-afbeelding:  Tada Images / Shutterstock.com