Content

20 feiten en cijfers over livestreaming in 2023 [infographic]

0

Video-uitzendingen maken is vandaag niet meer alleen weggelegd voor grote media- en productiebedrijven. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om als zelfstandige of kleine ondernemer zelf mee aan de slag te gaan. Met weinig middelen kun je binnen no-time realtime jouw boodschap uitdragen en verspreiden.

Een nieuw product lanceren, een evenement streamen, een vragenuurtje inplannen of demonstraties geven… de mogelijkheden van livestreams zijn enorm. Het is een persoonlijke en directe manier van communiceren naar én met jouw doelgroep. Maar hoe interessant is livestreaming voor jouw bedrijf of merk? Waar zit jouw doelgroep op te wachten?

Traditioneel tv kijken naar de achtergrond

Go Globe heeft 20 interessante feiten en cijfers verzameld over livestreaming en geeft deze visueel weer in de onderstaande infographic. Wist je bijvoorbeeld dat 50 procent van de mensen tussen 18 en 49 jaar vandaag de dag weinig tot helemaal geen traditioneel tv kijkt? En 63 procent van de mensen die regelmatig livestreams kijkt, valt in de groep Millennials.

Van deze groep geeft iets meer dan de helft de voorkeur aan het kijken van livestreams op de mobiele telefoon, tegenover 44 procent die kiest voor een tablet. Gemiddeld kijkt een gebruiker dagelijks zo’n 16 minuten naar een livestream via een mobiel apparaat.

Livestreams: kansen voor bedrijven

Ook zijn er cijfers opgenomen over de ervaringen onder bedrijven bij het gebruiken van livestreams. Zo geeft 55 procent aan livestreams in te zetten voor bedrijfspresentaties. Maar dat gebeurt volgens consumenten nog te weinig: 54 procent geeft aan meer videocontent van hun favoriete bedrijf of merk te willen zien. En zo’n 45 procent geeft aan bereid te zijn een vergoeding te betalen om exclusieve content te kunnen bekijken.

Nieuwsgierig naar alle feiten en cijfers over livestreaming en waar de kansen voor jouw bedrijf of merk liggen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.