Online marketing

55 interessante feiten & cijfers over branding [infographic]

0

Branding. Voor de een dagelijkse werkkost, voor de ander een ver-van-mijn-bed-show. Maar toch is branding ontzettend belangrijk voor organisaties en heeft iedereen er mee te maken. Of je nu de receptionist bent die de telefoon opneemt en gasten ontvangt, de persoon die klusjes bij verschillende vestigingen werkzaamheden verricht of de marketeer die onder meer mailings, advertenties en socialmedia-accounts beheert…

Branding is meer dan een logo

Wat je rol ook is, iedereen binnen de organisatie is verantwoordelijk voor de branding van een bedrijf of merk. Want branding is meer dan alleen een logo op een product of de huisstijl van een bedrijf, ook al zijn dit de meest herkenbare onderdelen. Het gaat om het uitdragen van het verhaal en de waarden van een bedrijf, zowel visueel als niet-visueel.

En dat dit belangrijk is, laat de onderstaande infographic van Renderforest duidelijk zien. Zij hebben van verschillende bronnen feiten en cijfers verzameld over het belang van branding voor bedrijven en merken, zowel van grote multinationals als de midden- en kleinbedrijven. Wellicht voor jou niets nieuws en bekend, maar toch kan het geen kwaad om een blik op de visual te werpen.

Waarom is branding zo belangrijk?

Wist je bijvoorbeeld dat 1 op de 3 consumenten tijdens het winkelen of de zoektocht naar een product of dienst een merk al in gedachten heeft? Dat 59 procent de voorkeur geeft aan producten van een bedrijf of merk dat zij kennen?

En dat 93 procent aangeeft dat de eerste aankoop over het algemeen de doorslag geeft of ze met dit merk verbonden willen blijven en in het vervolg producten en diensten ervan kopen. Wanneer consumenten afhaken ligt dat in driekwart van de gevallen aan het afnemen van de kwaliteit (76 procent) of slechte customer service (73 procent).

Nieuwsgierig naar alle 55 feiten en cijfers over branding? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic branding feiten

Infographic van Renderforest

Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan de hele serie Infographic Day. Hierin bespreekt Bianca van de Ketterij elke keer een relevante infographic.