Innovatie

ChatGPT-updates: officiële app & realtime browsen voor Plus-gebruikers

0

De ontwikkelingen rondom AI gaan razendsnel. Ook OpenAI komt met updates voor de chatbot ChatGPT. In dit artikel belicht ik er twee: de lancering van de officiële app (nu ook in Nederland voor iPhones) en de mogelijkheid om realtime te browsen voor ChatGPT Plus-gebruikers.

Officiële ChatGPT-app

OpenAI komt met een app voor iOS, deze is nu ook in Nederland te gebruiken. Ook komt er nog een versie voor Android.

De app is gratis te gebruiken zonder ads en kan synchroniseren met je gebruik op verschillende devices. Je krijgt hiermee dezelfde functies als de webversie. Dit geeft OpenAI aan over de mogelijkheden:

  • Directe antwoorden
  • Advies op maat
  • Creatieve inspiratie
  • Professionele inbreng
  • Gepersonaliseerd leren

iOS app ChatGPT

De app biedt ondersteuning voor Whisper, het open-source spraakherkenningssysteem van OpenAI. En dat is handig, op deze manier wordt spraakinvoer mogelijk gemaakt. Maar voorlopig zoals aangegeven alleen nog via de iPhone.

ChatGPT nu realtime verbonden met internet

En nog meer nieuws: OpenAI komt met een grote update waarmee ChatGPT Plus-gebruikers op het internet kunnen browsen. Hiermee gaat OpenAI de strijd aan met Microsoft Bing AI en Google Bard waarmee je dit al kunt doen. (De update van Bard is nog niet beschikbaar in Nederland en België, Google geeft wel aan dat deze eraan komt.)

Let op, browsen is dus wel alleen in de betaalde versie ($ 20 per maand) van de chatbot mogelijk.

Accepteer cookies

Met deze grote update krijg je toegang tot actuele informatie (de gratis versie heeft beperkte kennis van de wereld en gebeurtenissen na 2021). Je kunt dus vragen stellen over recente onderwerpen en gebeurtenissen, waarbij de bot antwoorden en nieuwsartikelen binnen enkele seconden kan samenvatten. En daarmee zou ChatGPT zomaar als veelgebruikte zoekmachine kunnen gaan dienen.

ChatGPT Plus-gebruikers krijgen ook toegang tot meer dan 70 plug-ins van derden, waarmee je ChatGPT kunt vragen om taken uit te voeren op specifieke websites zoals Expedia, Slack en Zapier.

Bron header-afbeelding: Lucas Agr / Shutterstock.com