Partnercontent

Hoe kunnen agencies de concurrentie voorblijven met Hunch als partner?

0

Marketeer zijn in de hedendaagse wereld van agencies is uitdagender dan ooit. Snelle veranderingen in de sector en een kortere aandachtsspanne zorgen ervoor dat marketeers overweldigd worden door de eisen van merken, van het verhogen van de omzet met kleinere budgetten tot het leveren van innovatieve, creatieve oplossingen.

Dus hoe kunnen agencies zich bevrijden uit deze cyclus en voorkomen dat ze achterop raken doordat ze niet aan de verwachtingen kunnen voldoen?

Het geheim is om de concurrentie voor te blijven.

Jana Bogosavljevic, hoofd Account Management bij Hunch, onthult hoe Hunch agencies op de voorgrond van social advertising positioneert door middel van partnerships, en zo een voorsprong van onschatbare waarde biedt ten opzichte van de concurrentie.

#1 Wat is de huidige stand van zaken van Nederlandse agencies die merken bedienen op het gebied van social advertising, op basis van jouw ervaring?

Het samenwerken met Nederlandse agencies is altijd dynamisch en uitdagend geweest, maar na een paar jaar in de business te hebben gewerkt met agencies als Fingerspitz, Adwise, Maatwerk Online, Springbok, Elevate Digital, en Tribal Agency, kan ik met zekerheid zeggen dat we dit nu onder de knie hebben. Krappe budgetten, waanzinnige tijdlijnen – het is als een eindeloos spel van ‘beat the clock’. 

Daarom hebben we besloten in te grijpen en tech en expertise in te zetten voor het oplossen van pijnpunten die niet snel zullen verdwijnen. En ik weet hoe laat het is als ik in mijn Nederlandse roots begin te duiken, en nu Nederlands leer. 🙂

#2 Wat zijn de meest voorkomende uitdagingen waarmee agencies hier worden geconfronteerd?

Dit kan een behoorlijk lange lijst zijn, maar dit zijn enkele dingen die ik wil vermelden: 

  • Krappe budgetten en klanten eisen vaak kosteneffectieve oplossingen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.
  • Niemand wil extra werk: verschillende teams trainen en updaten – ontwerp, prestaties, verkoop – het vinden van het ‘waarom’ en het verkopen ervan aan de klanten. Alle aanvullende training om iets over te nemen of te veranderen kan vermoeiend zijn.
  • Te weinig tijd vanwege strakke deadlines die weinig ruimte overlaten voor grondige planning en creatieve verkenning.
  • De steeds veranderende updates van sociale mediaplatforms vereisen dat agencies op de hoogte blijven en hun strategieën daarop aanpassen.

Dit is waar Hunch inspringt als verlengstuk van hun team, strategisch partner, Meta Business Partner en Snapchat-partner – hen in contact brengt met de juiste mensen, door ze bèta-functies te introduceren als video ads op productniveau, én het analyseren van hun werk met hun klanten, zodat ze erop kunnen vertrouwen dat wij hen een stap voor zijn en hen op hun gemak kunnen stellen.

#3 Wat zijn de belangrijkste redenen waarom agencies Hunch benaderen?

Agencies benaderen ons vaak omdat ze de werkdruk willen automatiseren door het opschalen van creatives en het optimaliseren van media-inkoop. Tech is dus zeker de reden dat ze ons benaderen.

Maar ze zijn vaak verrast dat we meer zijn dan tech, we zijn strategische partners – we geven je niet alleen de sleutel van het huis en laten je erin wonen, we identificeren samen de problemen en zoeken naar manieren om deze op te lossen zonder dat dit extra werk met zich meebrengt.

Wij zijn ons ervan bewust dat iedereen gewoon aan het werk wil en zoveel mogelijk beter en sneller wil doen. Niemand wil een ander hulpmiddel waar men meer tijd en maanden aan moet besteden voordat het effectief is.

#4 Wat betekent het om Hunch als partner te hebben, hoe kunnen zij helpen de door jou genoemde uitdagingen te overwinnen?

Met Hunch als partner betekent het dat je toegang hebt tot de allernieuwste technologie en toonaangevende expertise. Het biedt agencies bruikbare inzichten en oplossingen op maat die de prestaties verbeteren en de ROI maximaliseren.

Maar deze algemene boodschap terzijde. Ons als partner van agencies gaat veel dieper dan dat: van het helpen om nieuwe klanten te winnen tot het benutten van het potentieel dat ze misschien missen vanwege tijdgebrek, en van hectische kwartalen tot een uitbreiding van het team als gevolg van ontslagen, of mensen die niet op kantoor of ziek zijn. En deze dingen zijn allemaal voorgekomen.

Dit is waar wij ons onderscheiden en wat onze klanten zien, maar wat mogelijk onder de radar vliegt bij niet-klanten. Want waar anders heb je één toegewijde persoon die de leiding heeft om over jouw bedrijf na te denken en ervoor te zorgen dat je het beste uit Hunch haalt? Of waar anders kun je de CTO bellen als dat nodig is?

Als je met mij belt, zul je merken hoe weinig ik praat over operationeel personeel en hoeveel ik praat over druk, werkdruk, communicatieverbeteringen, enzovoort. Het hele punt is om niet alleen de bedrijfsdoelen te begrijpen, maar ook de mensen, en samen met hen te vechten voor de KPI’s van zowel agencies als individueel. Uiteindelijk moeten we allemaal indruk maken op onze eigen ‘baas’.

#5 Wat is de prijs als je geen gebruik maakt van Hunch?

Ik zou kunnen zeggen dat de prijs voor het niet gebruiken van Hunch aanzienlijk kan zijn, maar laten we eerlijk zijn: er zijn in 2024 meer dan 30.000 reclamebureaus in Nederland. Dit betekent dat sommige agencies Hunch of vergelijkbare tools niet gebruiken en dat het ze prima af gaat.

Maar met zo’n grote hoeveelheid aan concurrenten kun je het jezelf niet veroorloven om het enkel en alleen ‘prima’ te doen.

Zonder toegang tot hulpmiddelen zoals Hunch bestaat er een voortdurend risico om achterop te raken bij het leveren van effectieve initiatieven.

Merken zitten niet te wachten tot de agency de trends gaat volgen, ze willen resultaten, en wel meteen. Als je deze niet volgt, zal er altijd wel een andere agency in de buurt zijn die waarschijnlijk wél met ons samenwerkt!

Alle gekheid op een stokje, mijn ‘hunch’ voor 2024 is dat agencies eigen fouten het liefst zoveel mogelijk willen vermijden, en niet willen wachten tot ze klanten verliezen aan de hippe zaak om de hoek – maar liever zélf de hippe zaak willen zijn. Geloof me, dat is veel beter dan elke dag van de week het nieuws van gisteren te zijn!

Ontdek hoe Hunch helpt agencies te innoveren op een efficiënte manier en uitstekende resultaten te behalen.