Gespot

Cammio: Blink uit met je eigen videopitch en maak je cv uniek

0

De innovatieve Cammio online video pitch tool helpt werkzoekenden om persoonlijkheid aan hun cv toe te voegen met een korte persoonlijke motivatievideo. Walter Hueber, CEO en mede-oprichter, vertelt.

Wat is het?

“Met de gratis Cammio videopitch-tool kun je als werkzoekende binnen enkele minuten een persoonlijke videopitch van 30 seconden opnemen, waarin je kunt motiveren waarom jij de beste kandidaat bent voor de functie. De video-opname kun je vervolgens als link delen met potentiële werkgevers. Hiermee vervang je de traditionele motivatiebrief met een video en kom je volledig tot je recht met een eerste visuele indruk.

De Cammio videopitch-tool stelt ook recruiters in staat om, op een laagdrempelige manier, te profiteren van de voordelen die video binnen het recruitmentproces te bieden heeft. Recruiters kunnen met de tool een beperkt aantal kandidaten per maand gratis uitnodigen om een videopitch om te nemen. Door middel van de video krijgt de recruiter een betere eerste indruk van een kandidaat wat bijdraagt aan een kwalitatiever en efficiënter pre-screeningsproces.”

Waarom dit initiatief?

“Onze ambitie is om iedereen de mogelijkheid te geven om zich op een persoonlijke manier te kunnen presenteren. Ondanks dat er al een breed scala aan werkgevers gebruik maakt van ons reguliere videorecruitment-platform, zijn er ook nog steeds veel kandidaten die hun belangstelling voor een organisatie en functie enkel via een traditionele brief of e-mail kunnen tonen. Met onze gratis videopitch-tool willen we elke sollicitant in staat stellen om persoonlijkheid toe te voegen aan het cv en een verpletterende eerste indruk achter te laten. Wij zijn er van overtuigd dat kandidaten hiermee zich beter kunnen onderscheiden en werkgevers in staat zijn om tot betere matches te komen.”

Hoe werkt het?

“De videopitch-tool is gebouwd op de technologie van het Cammio videorecruitment-platform waarmee zowel videopitches, maar ook gestructureerde en live interviews kunnen worden gedaan. Via de websites cammio.com en howtovideointerview.com is de tool eenvoudig toegankelijk op zowel desktop als mobiel. Je vult je gegevens in en kunt direct starten met het opnemen van je videopitch. Zodra je tevreden bent met de video, dan is deze in de vorm van een link beschikbaar. Hierdoor is de pitch makkelijk te delen met werkgevers of bijvoorbeeld op LinkedIn.

Om de privacy van de kandidaat te beschermen is de link 30 dagen beschikbaar en kan de video maximaal 100 keer worden bekeken. Kandidaten kunnen echter wel onbeperkt gebruik maken van de tool en dus altijd een nieuwe pitch opnemen. Werkgevers kunnen met de tool, als onderdeel van hun wervingsproces, vijf kandidaten per maand uitnodigen om een videopitch op te nemen. De recruiter ontvangt een e-mailnotificatie zodra er een opname is afgerond, en kan deze vervolgens direct vanuit de browser bekijken.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De tool is in februari 2015 gelanceerd en de eerste reacties van gebruikers zijn erg positief. Kandidaten kunnen zichzelf in de schijnwerper plaatsen en zich hiermee beter onderscheiden wat hun carrièremogelijkheden vergroot. De gratis videopitch-tool geeft zowel grote als kleine werkgevers de kans om gemakkelijk kennis te maken met de voordelen van videorecruitment.”

Wie is er bij betrokken?

“De Cammio videopitch-tool is een initiatief van de Europese videorecruitment-provider Cammio.”