Dit zijn de 5 best gelezen artikelen over WhatsApp

0

WhatsApp is populair onder gebruikers en bedrijven volgen gestaag. Maar hoe kun je het zakelijk inzetten? In de week van 15 februari organiseerden we op Frankwatching een themaweek rond het thema WhatsApp, waarbij verschillende auteurs mooie artikelen schreven die je op weg helpen met deze vraag. Ik zet de best gelezen stukken van die week op een rij.

using whatsapp

1. 7 handige tricks voor WhatsApp-fans [infographic]

WhatsApp wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt. Ook in Nederland is de app populair. En dat in zeven jaar tijd! Ben jij ook zo’n fan of ben je nog op ontdekkingstocht naar de mogelijkheden van de applicatie? Deze infographic helpt je op weg om te leren welke functies WhatsApp heeft. Zowel voor iOS- als Android-gebruikers. Superhandig!

2. Hoe wordt WhatsApp zakelijk ingezet? Resultaten eerste onderzoek in Nederland

Een aantal bedrijven is in 2015 actief aan de slag gegaan met WhatsApp. Overigens zijn er ook veel die nog voorzichtig zijn en de voor- en nadelen aan het aftasten zijn. Jarno Duursma kreeg daarom het idee een breed onderzoek te houden onder de early adopters. In dit artikel bespreekt hij de resultaten.

3. Vervangt WhatsApp de telefoon bij gemeenten? [onderzoek]

Nog een mooi onderzoek in deze lijst! Het is in het begin soms nog even wennen: WhatsAppen met je gemeente. Dat geldt niet alleen voor de gemeente, maar ook voor inwoners zelf. In de afgelopen maanden groeide het aantal gemeenten waarbij je jouw vraag ook via WhatsApp kunt stellen. Michal Kleinhans, Niels Loeffen en David Kok maakten een nieuwe peiling van de ervaringen.

4. WhatsApp voor klantcontact: zit de consument daar op te wachten?

Veel bedrijven zetten WhatsApp al succesvol in als klantcontactkanaal. De toepassing van de app zou leiden tot een hogere klanttevredenheid en NPS. Maar het is de vraag of de consument hierop zit te wachten. Job van den Berg geeft met zijn onderzoek vanuit TNS NIPO inzicht.

5. Zakelijk WhatsApp, iets voor jou? 22 cases ter inspiratie

Als afsluiter van de themaweek WhatsApp vatte Larissa Nijholt de voorgaande artikelen, nieuwsberichten en onderzoeken samen. Ze zet eerst wat feiten op een rij, daarna een aantal interessante WhatsApp-cases. Een handig overzicht!

Wil je meer artikelen lezen over dit onderwerp? Op deze pagina over WhatsApp vind je alle artikelen op een rij.