Gespot

FollowUpp: De app die alle actiepunten van jou en je collega’s bijhoudt

0

FollowUpp is een nieuwe app voor het effectiever samenwerken met collega’s. Voortaan hoef je tijdens projecten niet meer alle collega’s oneindig te mailen of te bellen over de plannen en verdeelde taken. Als gebruiker ben je elk moment en overal op de hoogte van de actuele status van een plan of taak. Je bespaart hier niet alleen tijd mee, maar ook papier. Mark van Heffen, initiatiefnemer van FollowUpp, vertelt.

Wat is het?

“FollowUpp is de nieuwe app die alle actiepunten van jou en je collega’s bijhoudt. Het zorgt voor een effectievere samenwerking met collega’s. Als je deelneemt aan een project in de app, ben je overal en op ieder moment op de hoogte van de actuele status van een project, plan of taak. Dat scheelt een hoop mail- en belverkeer, maar ook papier! De app werkt op mobiele telefoons en tablets. FollowUpp is geschikt voor alle soorten bedrijven, organisaties en vriendengroepen.”

Waarom dit initiatief?

“Uit eigen ervaring weet ik dat actiepunten die voortkomen uit vergaderingen vaak niet goed worden opgevolgd. To do’s worden ad hoc gemanaged, notulen worden soms pas een uur voor de vergadering begint geprint. Ik zocht een oplossing die de uitkomsten van meetings op één plaats laat managen. Die kwam er in de vorm van een app, omdat een app altijd en overal toegankelijk is via telefoon en tablet. FollowUpp leidt tot een veel efficiëntere manier van taakmanagement.”

Hoe werkt het?

“Na het downloaden op je tablet of mobiele telefoon kun je in een paar tellen een project of vergadering aanmaken en beginnen. Deelnemers nodig je uit via je contactenlijst. Opmerkingen en actiepunten zijn simpel toe te voegen. Zo zijn alle deelnemers op elk moment en overal op de hoogte van de status van je project. Het is altijd actueel, dus ontstaan er minder fouten uit achterhaalde informatie.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De app is net gelanceerd en is een product van Cicoon BV, de specialist in innovatieve communicatieoplossingen voor bedrijven. De ambitie is groot en partnerships worden nu gezocht in China en de Verenigde Staten. De app kost € 0,89.”

Wie is er bij betrokken?

“Naast mij, Mark van Heffen, zijn Stefan Moonen en Harry Koorstra betrokken bij FollowUpp. Harry Koorstra is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Docdata en investeert in FollowUpp. Stefan Moonen is Mobile Developer bij Freshheads en ontwikkelde de app op basis van het Xamarin platform. De app is gebouwd door internetbureau Freshheads en de film door B-Wave. De website is gebouwd door GSDH, Kaapstad (ZA).”