Gespot

JobAmbassadors: Ontvang een bonus voor geschikte kandidaten uit jouw netwerk

0

De vacaturewebsite JobAmbassadors is nog maar net in de lucht en groeit inmiddels over de 200 deelnemers. Deze website zoekt via haar deelnemers – ambassadors – naar geschikte kandidaten voor vacatures. De ambassadors verdienen daarmee vervolgens geld voor zichzelf of voor een goed doel. Siem van Bruggen, betrokken bij JobAmbassadors, vertelt.

Wat is het?

“JobAmbassadors heeft een netwerk van ambassadors: ambassadeurs die als een bedrijf een vacature plaatst op zoek gaan naar geschikte mensen. Zodra een bedrijf een kandidaat uitnodigt voor een sollicitatiegesprek, betaalt de werkgever een bonus aan de ambassador.”

Waarom dit initiatief?

“Mijn compagnon Gerard Kijlstra kwam vorig jaar bij me met het idee voor deze website. Ik werd meteen razend enthousiast omdat ik zelf bij de KvK had ervaren hoe moeilijk het kan zijn om kwalitatief goed personeel te vinden. Ook zag ik veel bedrijven worstelen met de inzet van social media en de groeiende invloed van deze media op onze samenleving.

JobAmbassadors speelt precies in op die ontwikkelingen. Je kunt als werkgever niet één, maar honderden recruiters voor een functie inzetten die ook nog eens het juiste netwerk hebben om een geschikte kandidaat te vinden. Een voordeel van ambassadors is ook dat zij goed weten welke mensen uit hun netwerk op zoek zijn naar werk en welke mensen het beste bij de functie passen.

De ervaring met externe recruiters en vacaturebanken is vaak dat het duur is, dat de relevantie minder is en dat het soms zelfs een kwestie is van het lukraak bellen van potentiële kandidaten via CV-databanken en LinkedIn. Daarom zochten we een slimmere, efficiënte en meer relevante manier. Bij JobAmbassadors kan iedereen en elk bedrijf bijdragen aan het invullen van vacatures.”

Hoe werkt het?

“De site scant op verzoek van de ambassador het Facebook en LinkedIn-account en matcht het netwerk met de vacatures. In de match tussen vacature en ambassador worden in het totaal 33 criteria meegenomen. Behalve dat er gematched wordt aan de hand van ‘harde’ criteria zoals werkervaring, opleidingsniveau en locatie wordt er ook gekeken naar ‘zachte’ criteria of de relatie tot het bedrijf. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of een ambassador Facebookfan is of volgers kent van een bedrijf maar ook of er mensen in het netwerk van de ambassador bij het bedrijf werken of gewerkt hebben.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“JobAmbassadors maakt het op dit moment mogelijk om eenvoudig latent werkzoekenden te bereiken en om internationale kandidaten werven. Het plaatsen van vacatures is gratis. Bij iedere vacature bieden we statistieken en inzicht in het bereik van de vacatures. Ook kun je gemakkelijk kandidaten beheren en uitnodigen. Op dit moment beginnen de prijzen bij €150 per kandidaat.

Wie is er bij betrokken?

“JobAmbassadors is een initiatief van mijzelf, Siem van Bruggen, freelance marketeer en Gerard Kijlstra, eigenaar van footballdeal.com. Het design is van Free Amigo’s en de website is gebouwd door Covadis uit Duiven.”

Bron:   JobAmbassadors  - Download