Gespot

Jobtippers: Vind de juiste kandidaat in je netwerk & ontvang een beloning

0

Jobtippers is een bijzondere vacaturesite, waar de openstaande vacatures worden ingevuld via de gouden tip van willekeurige mensen die zich hebben aangemeld als jobtipper. Vacatures hebben hierdoor een groter bereik en komen ook bij latent werkzoekenden. Karin Maassen en Martin Dijk, oprichters van Jobtippers, vertellen.

Wat is het?

“Op Jobtippers.nl worden vacatures ingevuld via de gouden tip van willekeurige mensen die zich hebben aangemeld als jobtipper. In hun netwerk zoeken ze naar de juiste kandidaat voor een vacature. Vacatures hebben hierdoor een groter bereik en komen ook bij latent werkzoekenden terecht.

Jobtippers die de gouden tip geven, ontvangen direct 250 euro. Daarnaast kunnen jobtippers anderen uitnodigen om ook jobtipper te worden. Als jobtippers in dit netwerk de gouden tip geven, waardoor de vacature wordt ingevuld, dan worden ze beloond. Afhankelijk van het niveau waarop dit gebeurt, gaat dit om bedragen van 2,50 tot 50 euro. Werkgevers kunnen bij ons vacatures plaatsen op basis van no cure no pay.”

Waarom dit initiatief?

“Tijdens ons dagelijkse werk hebben wij regelmatig te maken met moeilijk invulbare functies. De traditionele jobboards leveren onvoldoende resultaat op en de bestaande referral sites worden niet optimaal benut. Sociale netwerken hebben daarentegen de toekomst. Om deze reden hebben wij eind 2013 Jobtippers opgericht, een idee dat al in 2010 is geboren. Jobtippers is een platform waarmee de sociale netwerken maximaal en op een innovatieve wijze benut kunnen worden en waarbij iedereen de rol krijgt van recruiter.”

Hoe werkt het?

“Je meldt je aan via Jobtippers.nl en wordt als jobtipper geregistreerd. Uiteraard is er ook een mobiele versie van onze site voor je smartphone of tablet. Vanaf het moment van registratie ontvang je regelmatig de nieuwste vacatures via de mail. Als jouw ideale baan voorbij komt, dan reageer je uiteraard zelf. Misschien is dit wel de perfecte baan voor iemand die je kent; dan stuur je deze vacature door. Als de persoon die jij getipt hebt, reageert en wordt aangenomen op de vacature, dan ontvang jij 250 euro. Heb je zelf op de baan gesolliciteerd en wordt jij aangenomen, dan ontvang jij de 250 euro.

Daarnaast kun je ook indirect geld verdienen door het aanbrengen van nieuwe jobtippers. Via een standaard e-mail kun je mensen uit je eigen netwerk uitnodigen om ook jobtipper te worden. Deze nieuwe jobtippers worden aan jou gekoppeld als ze de uitnodiging accepteren. Als er in dat netwerk dat jij hiermee bouwt ergens een vacature wordt ingevuld, blijf jij daar altijd geld voor ontvangen. Als een door jou aangebrachte jobtipper succesvol is met het invullen van een vacature, dan ontvangt deze jobtipper 250 euro en jij ontvangt van ons 50 euro. Als de door jou aangebrachte jobtipper nu ook weer nieuwe jobtippers aanbrengt en één van deze jobtippers is succesvol, dan ontvang jij 25 euro. Dit gaat door tot vijf niveaus boven jou. Is iemand in jouw netwerk op vijf niveaus boven jou succesvol, dan ontvang je nog steeds 2,50 euro.

Werkgevers kunnen bij ons vacatures plaatsen op basis van no cure no pay. Alleen als de vacature wordt in gevuld door een jobtipper, betaalt de werkgever 950 euro, waarvan 350 euro aan de jobtippers wordt uitbetaald en waarvan 5% naar War Child gaat.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De stand na acht weken: 3200 jobtippers, 70 vacatures en 65 sollicitaties. Daarnaast staan er nu 110.000 uitnodigingen uit.”

Wie is er bij betrokken?

“Het concept is geheel bedacht en uitgevoerd door Karin Maassen en Martin Dijk. De website is gebouwd door Cyriel van Schaijk.”

Bron:   Jobtippers