Gespot

JouwFreelancer: Bied op leuke opdrachten binnen jouw vakgebied

0

JouwFreelancer is een nieuwe marktplaats voor opdrachtgevers en professionals waar geen abonnement voor nodig is. Gordon Vink, eigenaar van JouwFreelancer, vertelt.

Wat is het?

"JouwFreelancer is een marktplaats waar opdrachtgevers en professionals samen komen. Het platform richt zich niet op een bepaald vakgebied of specialisme, dus de opdrachten lopen enorm uiteen. Schilderwerk, fiscaal advies, ICT-diensten, huiswerkbegeleiding, tekstvertaling en het bouwen van een website zijn slechts enkele voorbeelden.

JouwFreelancer heeft een transparant en eerlijk vergoedingssysteem. Het uitgangspunt is dat de gebruiker alleen betaalt voor het daadwerkelijke gebruik van JouwFreelancer.nl. Dit betekent geen abonnementskosten, maar een klein bedrag per bod voor de zelfstandige en een eveneens klein bedrag bij het winnen van een opdracht. Wij kiezen bewust voor vaste bedragen, dus geen percentage van de opdracht. Hoe omvangrijk een opdracht is doet voor ons niet ter zake. De opdrachtgever betaalt daarnaast niets voor het plaatsen van een opdracht."

Waarom dit initiatief?

"We zijn natuurlijk niet de eerste online marktplaats op dit gebied en hebben daarom gezocht naar een aantal onderscheidende factoren. Een veel gehoorde klacht op bestaande marktplaatsen is dat het gunningsmechanisme niet transparant genoeg is. Of dat de suggestie wordt gewekt dat een maanden eerder geplaatste opdracht nieuw is, om zo de marktplaats aantrekkelijk te houden.

De belangrijkste klacht van zelfstandigen is toch wel dat men vaak hoge abonnementsgelden moet betalen, maar zelden tot nooit een opdracht krijgt. Dit wekt natuurlijk het nodige wantrouwen in de hand. Opdrachten worden door onze administratie gecontroleerd op duidelijkheid en volledigheid. De opdrachtgever wordt waar nodig geadviseerd om de opdracht anders of beter te formuleren, om zo de kans op zinvolle biedingen te vergroten. Zowel opdrachtgever als professional krijgen volledig geautomatiseerd updates over het biedingsproces en in onze ogen heel belangrijk: wij publiceren openlijk welke freelancer welke opdracht krijgt gegund."

Hoe werkt het?

"Het model van JouwFreelancer is eenvoudig: de opdrachtgever plaatst gratis een opdracht en stelt de voorwaarden vast waaronder de opdracht moet plaatsvinden. Zelfstandigen of kleine ondernemingen kunnen vervolgens éénmalig gratis bieden en daarna voor een vast bedrag van €2 inclusief btw. Hij of zij kan deze gratis wijzigen in een ander bod. Als de professional een opdracht wint, betaalt hij of zij JouwFreelancer een vast bedrag van tien euro inclusief BTW. Een gewonnen opdracht kost de zelfstandige dus niet meer dan 12 euro bruto.

De opdrachtgever heeft een dashboard waarin hij of zij alle voorstellen van aanbieders kan vergelijken en een keuze kan maken. JouwFreelancer brengt beide partijen tot slot met elkaar in contact zodat ze vervolgafspraken kunnen maken over de uitvoering van de opdracht."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"We hebben JouwFreelancer pas kort geleden gelanceerd (eind juni 2013). Om die reden zijn er helaas nog geen cijfers en feiten beschikbaar."

Wie is er bij betrokken?

"Ik, Gordon Vink, ben oprichter en ontwikkelaar van JouwFreelancer."