Gespot

Koopzondagen: Overzicht van alle steden

0

Je wilt zondag winkelen, maar waar zijn de winkels open? Een gesprek met Maurice de Kunder over de site Koopzondagen.

Wat doet de site?

Koopzondagen geeft een volledig overzicht van alle koopzondagen en koopavonden in Nederland. Ook staan er veel evenementen en dagjes uit op de website. De database met koopzondagen wordt voornamelijk bijgehouden door de gemeenten in Nederland, daardoor kunnen we de kwaliteit en betrouwbaarheid van de data grotendeels waarborgen.

De koopzondagen kunnen per dag, dan wel per gemeente bekeken worden. Het is sinds kort zelfs mogelijk om een koopzondag (bijvoorbeeld bij jou in de buurt) naar je e-mailadres te sturen. Hierbij kun je aangeven of je de koopzondagen-informatie 1, 2 of 3 dagen van te voren wilt ontvangen.”

Waarom deze site?

“Ik ben de site begonnen, omdat veel mensen behoefte hebben om op zondag te winkelen. Steeds vaker hebben mensen een druk schema en veel afspraken en juist op zondag wil een deel van die mensen lekker winkelen.”

Hoe werkt de site?

“Op de homepage staan altijd de eerst volgende koopzondagen van heel Nederland. Ook kan gezocht worden op datum of op een plaats / gemeente.”

Wat zijn de facts?

“De site bestaat sinds eind 2005 en jaarlijks hebben we zo’n 5 miljoen unieke bezoekers op de website. De website is begonnen als een hobbyprojectje toen ik nog op de Universiteit van Tilburg zat. Inmiddels wordt de website steeds verder geoptimaliseerd.”

Wie maakt de site?

“Ik ben zelf de eigenaar en beheerder van de Koopzondagen website en ik woon in Nijmegen.”