Gespot

MeShort: Presenteer jezelf voor werkgevers in een digitale ‘elevator pitch’

0

MeShort biedt werkzoekenden een extra manier om zichzelf te presenteren en te onderscheiden van anderen. Op Meshort kun je jezelf aan werkgevers presenteren in een korte, digitale ‘elevator pitch’. Een MeShort geeft in korte tijd een goede persoonlijke indruk. Ruud van Nieuwkerk, mede-initiatiefnemer van MeShort, vertelt.

Wat is het?

“Je hebt een leuke vacature gezien en besluit te solliciteren. Je maakt een sollicitatiebrief en stuurt deze met je cv naar het bedrijf. Maar naast jouw sollicitatie ontvangen ze nog heel veel andere sollicitaties. Stel dat je wordt afgewezen. Dan is het maar de vraag of deze beslissing gefundeerd is. Op basis van jouw cv ben je afgewezen, maar hebben ze wel een goede en persoonlijke indruk van jou gekregen?

Op MeShort presenteer jij jezelf in een korte ‘elevator pitch’ aan bedrijven en recruiters. In deze korte en persoonlijke pitch beschrijf je wie je bent (karakter), waar je goed in bent (talenten en competenties) en wat je wilt (interesses en loopbaanwensen). Door de focus te leggen op deze korte presentatie en jouw gewenste functie, weten recruiters gelijk wie ze voor zich hebben!”

Waarom dit initiatief?

“Een sollicitatie bestaat doorgaans uit een sollicitatiebrief en cv. Recruiters ontvangen soms wel honderden sollicitaties per dag. In de eerste selectie worden kandidaten alleen beoordeeld op het cv. Uit onderzoek is gebleken dat recruiters het cv gemiddeld in minder dan 6 seconden screenen. Krijgen ze hiermee wel een goede en persoonlijke indruk van de kandidaten? Freek Hendriks en ik vinden van niet en ontwikkelden MeShort. Via een MeShort van een kandidaat krijgen recruiters wel in korte tijd een goede en persoonlijke indruk die ze mee kunnen nemen in hun beslissing.”

Hoe werkt het?

“In een MeShort omschrijf je wie je bent en waar je goed in bent en vul je je profiel aan met werkervaring en opleiding. Ook geef je aan welke functies je interessant vindt, waar de website vervolgens relevante vacatures aan koppelt. Op deze manier kunnen werkgevers je ook vinden, ze kunnen namelijk gemakkelijk zoeken en kandidaten benaderen. Ook stellen we MeShort-profielen automatisch per e-mail voor aan bedrijven waar ze eventueel interessant voor zijn. Leuke extraatjes zijn dat het MeShort-cv te downloaden is in een mooi vormgegeven pdf-formaat en dat het MeShort-profiel eenvoudig te delen is via sociale media.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“In de eerste week hadden al 10.000 werkzoekenden zich aangemeld op MeShort, en zijn er al bijna 300 werkgevers op actief. We hopen natuurlijk dat dit zich in een stijgende lijn voortzet.”

Wie is er bij betrokken?

“Ondernemer Freek Hendriks en ik, Ruud van Nieuwkerk, zijn verantwoordelijk voor conceptontwikkeling, productontwikkeling en groei. We werken nauw samen met programmeurs van Webavance.”