Gespot

Online Reputatiemonitor: Monitor jouw persoonlijke of bedrijfsreputatie

0

Met de komst van het digitale tijdperk is het steeds makkelijker geworden om informatie over bedrijven en personen te vinden. Er wordt namelijk nergens zoveel informatie gedeeld als op het internet, bijvoorbeeld via social media, blogs en websites. Ook meningen over personen en bedrijven kunnen via deze kanalen makkelijk gedeeld worden. Om dit in beeld te krijgen heeft Universal XS de Online Reputatiemonitor ontwikkeld. Marco Juffermans, oprichter en algemeen directeur van Universal XS vertelt over dit project.

Wat is het?

“De Online Reputatiemonitor is een tool om de online reputatie van bedrijven en personen mee in de gaten te houden. Over bedrijven en personen wordt namelijk veel geschreven op internet en door middel van de Online Reputatiemonitor kun je zien of deze berichten positief, neutraal of negatief zijn. Hieruit kan ook worden opgemaakt of het in het geval van negatieve berichtgeving misschien nodig is om in te grijpen.”

Waarom dit initiatief?

“Het is voor ons erg belangrijk om te weten wat de online reputatie van onze klanten is, want een van onze diensten is namelijk online reputatiemanagement. Klanten kwamen echter vaak pas naar ons toe als er negatieve berichten in de media verschenen. Met deze monitor kan negativiteit al in een vroeg stadium opgespoord worden, waardoor voorkomen kan worden dat het uit de hand loopt. Daarnaast is door continue monitoring ook te zien of een eventuele tegenactie zijn vruchten af begint te werpen.”

Hoe werkt het?

“De Online Reputatiemonitor zoekt elke dag de eerste 120 resultaten van een bepaald zoekwoord op. Vervolgens worden deze resultaten iedere dag door onze specialisten beoordeeld. Door te kijken naar deze resultaten krijgt u een heel realistisch en overzichtelijk beeld van uw huidige online reputatie. Ook kunnen de resultaten vergeleken worden met eerdere resultaten, waardoor u een beeld krijgt over of uw reputatie verbeterd is, verslechterd is of juist hetzelfde is gebleven.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Sinds 1 oktober 2012 is de Online Reputatiemonitor online en kunnen personen en bedrijven zich inschrijven via de website. Sinds 1 oktober hebben ongeveer 450 mensen en bedrijven zich ingeschreven voor de Online Reputatiemonitor. De Online Reputatiemonitor is dus in bijna twee maanden tijd erg gegroeid en wij hopen deze groei natuurlijk voort te zetten. Op dit moment kunnen gebruikers een gratis account aanmaken in verband met de bètaversie. Wij verwachten over enkele maanden over te gaan naar een betaalde versie van € 14,95 per maand. Uiteraard zullen wij alle bètagebruikers hiervan op de hoogte stellen en de mogelijkheid bieden om het account tegen betaling te verlengen.”

Wie is er bij betrokken?

“De Online Reputatiemonitor is compleet in-house ontwikkeld door de experts van Universal XS.”