Gespot

Social Recruitment Monitor: Inzicht in social recruitmentactiviteiten van werkgevers

0

Social recruitment is een veelbesproken onderwerp in de wereld van HR en Recruitment. Tot nu toe was er nog geen overzicht en een benchmark voor werkgevers om hun arbeidsmarktcommunicatie activiteiten op social media te kunnen vergelijken. Met de Social Recruitment Monitor kan dit nu wel. Vincent Rietveld, betrokken bij Social Recruitment Monitor, vertelt.

Wat is het?

"De Social Recruitment Monitor is een op feiten gebaseerde microsite die de activiteiten van de meest populaire werkgevers op de belangrijkste sociale netwerken objectief registreert en analyseert. De bevindingen worden in een gebruiksvriendelijk overzicht weergegeven en wekelijks geüpdatet.

Op dit moment zijn de 'Global', 'UK', 'VS' en 'Nederlandse' lijst te zien op de site. Binnenkort zullen hier meerdere landenmonitors aan worden toegevoegd. Ook zullen naast Facebook data binnenkort ook de activiteiten op Linkedin, Twitter en Youtube beschikbaar worden."

Waarom dit initiatief?

"De monitor is opgezet vanuit een research oogpunt om zodoende aan werkgevers inzichten te bieden; iets dat tot nu toe nog niet beschikbaar was. De data is gratis en wordt openbaar aangeboden aan werkgevers. Er wordt veel gesproken over 'social recruitment' maar een objectieve benchmark naar de daadwerkelijke activiteiten ontbrak.

De Monitor biedt een (wereldwijd) overzicht en een benchmark voor werkgevers die hun activiteiten op social mediakanalen willen vaststellen en vergelijken met andere organisaties en daarmee hun arbeidsmarktcommunicatie verder willen professionaliseren en verbeteren."

Hoe werkt het?

"Een speciaal opgezette webcrawler scant wekelijks de activiteiten op de belangrijkste sociale netwerken. In de monitor kunnen werkgevers vervolgens wekelijks hun activiteiten meten in termen van aantallen fans/‘likes’ (‘vind ik leuk’), aantallen interacties, aantallen ‘postings’ (of posts) en zelfs op de ‘engagement ratio’ en ‘community interaction’ per pagina op Facebook. De monitor laat ook zien of ze stijgen of dalen in de monitor. De monitor wordt gerangschikt op basis van de SRM-Index, een gewogen index score op basis van de prestaties van de laatste vier weken."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Op dit moment worden de online activiteiten van zo'n 200 organisaties wereldwijd wekelijks bijgehouden. De data die hieruit worden verkregen zijn elke week rijker. De eerste reacties die we van werkgevers hebben ontvangen zijn erg positief. Ook zien we dat steeds meer organisaties gebruik maken van de gratis mogelijkheid om hun eigen sociale media kanalen in te voeren om deze mee te laten nemen in de monitor."

Wie is er bij betrokken?

"De Social Recruitment Monitor is een initiatief van arbeidsmarktcommunicatie adviesbureau <a title="Maximum" href="https://www.maximum.nl" target="_blank">Maximum</a>."