Gespot

Sportcareers: Carrièreplatform voor sportprofessionals

0

Overal ter wereld, en dus ook in Nederland en België, groeit de sportsector continu, innoveert en stelt duizenden mensen te werk. Het ontbrak alleen aan een specifiek vacatureplatform. En vanuit die nood ontstond bijna drie jaar geleden Sportcareers.be. Jelle Verdoodt, oprichter van Sportcareers.be, vertelt.

Wat is het?

“Sportcareers.be is een online carrièreplatform dat zich specifiek richt op professionals in de sportindustrie (en vrijetijdssector). Het bevat nu niet alleen vacatures, maar ook stages, carrièreadvies en een overzicht van de meest interessante evenementen in de sportbusiness. De grote meerwaarde is dat alle informatie perfect past bij personen met een passie en interesse in de sportindustrie.”

Waarom dit initiatief?

“De website, die meteen onze voornaamste businesstool is, had een volledige vernieuwing op het vlak van gebruiksvriendelijkheid, lead generation en conversie nodig. Concreet wilde  ik ervoor zorgen dat bezoekers in zo weinig mogelijk kliks bij de informatie komen die ze nodig hebben, dat er meer klanten (werkgevers) overtuigd worden van de waarde van Sportcareers.be, en dat er meer online sollicitaties en e-mailadressen worden achtergelaten.

Maar vooral de gebruiksvriendelijkheid voor de werkzoeker moet goed zitten. En met de manier waarop we dit aangepakt hebben, kunnen we eigenlijk wel zeggen dat we een benchmark neerzetten voor alle andere vacaturewebsites.”

Hoe werkt het?

“Sportcareers.be focust nu op drie toptaken: vacatures zoeken, stages zoeken en vacatures plaatsen. Uit onderzoek onder werkzoekenden en werkgevers blijkt dat de voornaamste taken die iemand wil uitvoeren via de website gaan.

Daarbij bleek ook dat de zoekfunctie een heel belangrijke factor is bij de beleving van de website, we hebben daarom veel aandacht gegeven aan het optimaliseren van de zichtbare vacature-informatie en de verfijningsmogelijkheden. Links naar social media zijn bijna niet aanwezig, om de bezoeker vast te houden.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De website heeft tussen de 7.000 en 10.000 hits per maand, ondanks de focus op de niche sport en het lagere aantal vacatures in vergelijking met alle andere sectoren. Met de nieuwe versie van Sportcareers.be zijn er al vijf keer meer online sollicitaties, en is het aantal contactmomenten tussen lead en sale verlaagd naar twee à drie contactmomenten. Ondanks de meerwaarde van Sportcareers.be, is er een plafond qua inkomsten uit het plaatsen van vacatures, en liggen de kansen vooral in het aanbieden van diensten en producten aan de grote meerderheid van bezoekers: de werkzoekenden.”

Wie is er bij betrokken?

“Sportcareers.be 2.0 kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen twee jonge ondernemers: ik, oprichter van Sportcareers.be en bedenker van het concept, en Matthieu Voet, oprichter van Newance, een webbouwer met een unieke visie op het ontwikkelen van klantgerichte websites.”

Bron:   Sportcareers