Gespot

Taskforce5: Vind een creatief en compleet team voor jouw project

0

Veel ideeën komen niet verder dan de tekentafel door een gebrek aan kennis of financiering. Taskforce5 brengt expertises samen zodat je met de juiste mogelijkheden je concept wel kunt lanceren. Ruben van Putten, initiatiefnemer van Taskforce5, vertelt.

Wat is het?

"Taskforce5 is een 'concept accelerator' die (startende) entrepreneurs helpt met hun concepten. Door het combineren van expertises in 5 verschillende vakgebieden (sales, marketing, finance, tech en operations) krijgt het succesvol lanceren van een startup een veel betere kans."

Waarom dit initiatief?

"Ik heb Taskforce5 ontwikkeld omdat ik zelf tegen het probleem aanliep dat ik veel ideeën had en evenveel domeinnamen heb vastgelegd, maar geen tijd of voldoende kennis heb om het te vermarkten. Door in een resultaatgericht team samen te werken heb je behalve een klankbord ook de juiste mensen aan boord om een project veel sneller op te zetten en te lanceren. Doel is om de creativiteit maximaal te stimuleren en een beter kans van slagen te geven aan de bedachte concepten.

Ik ben van mening dat je met experts op het gebied van sales, sarketing, operations, finance en tech altijd de juiste expertises in huis hebt."

Hoe werkt het?

"Enerzijds zijn er (incomplete) teams met een goed idee, dit kan 1 persoon zijn of een aantal mensen die nog op zoek zijn naar de overige teamleden. Anderzijds zijn er mensen die zich aanmelden en geen team starten, maar juist hun cv aanmaken. Zij kunnen de lege plekken opvullen in de teams. Is een project gereed, dan kun je pitchen aan een investeerder of via crowdfunding zelf de financiering regelen.

Taskforce5 werkt als volgt: in stap 1 creëer je een taskforce. Vervolgens kies je de juiste teamleden uit een database met cv's of laat je zakelijke professionals 'solliciteren'. Daarna is het tijd om je concept tot leven te laten komen!

Je kunt foto's, video en meer toevoegen aan je taskforce. Mentoren kunnen, indien noodzakelijk, gekoppeld worden en je kunt je idee pitchen aan investeerders. Wil je je eigen funding regelen? Dit maken we eenvoudig voor je. Mobiliseer je fans en ga je project crowdfunden. Taskforce5 helpt je met het lanceren van je project zoals jij het wilt."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Door de recente start moeten de bezoekers nog in kaart gebracht gaan worden. Het project is net uit de bètafase. De eerste groep leden hebben zich aangemeld. Na het bouwen van eerdere projecten heb ik dit platform bewust via een invitecode gedaan. Dit om de kwaliteit te waarborgen.

Aanmelden is kosteloos, het aanmaken van een Taskforce kost voor de 500 € 19,- per keer. Voor dit bedrag kunnen jij en je gehele team alles doen. Daarnaast wordt alle funding die binnenkomt via je crowdfunding-project direct op jouw rekening gestort. Hier is geen commissie van toepassing, je beheert dan ook volledig je eigen project."

Wie is er bij betrokken?

"Ik, Ruben van Putten, ben initiatiefnemer van Taskforce5. Het project is zeer recent gestart en na de ontwikkeling van het platform ben ik nu bezig om adviseurs in de rol van mentor te zoeken. Ook is er contacten met verschillende bedrijven, hogescholen en universiteiten."