2012: het jaar van social giving [infographic]

socialgiving

December is een maand van gezelligheid en liefdadigheid: we geven massaal aan goede doelen. Tegenwoordig zetten de wervers steeds vaker social media in, ook wel social giving. Een mooi moment om in de serie Infographic Day stil te staan bij de populariteit van online donaties.

Giften, groepen en gulle gevers

Dat we massaal aan goede doelen geven, laat de actie Serious Request van 3FM wel zien: we stonden maar liefst ruim 12 miljoen euro af. MDG Advertising ontwikkelde een infographic waarin zij ingaan op de giften, groepen en (gulle) gevers die betrokken zijn bij online donaties. Non-profitorganisaties weten de verschillende social mediakanalen goed te vinden en zetten social giving met name in op Facebook, Twitter en YouTube.

Op Facebook vragen de organisaties het vaakst om individuele donaties. De non-profitorganisaties geven in het 2012 Non Profit Social Network Benchmark Report als belangrijkste reden voor het succes van social giving aan dat zij een social mediastrategie hebben vastgelegd (41 procent).

Facebook, Google Plus en hashtags

Voor de toekomst zijn er die belangrijke trends op het gebied van non-profitorganisaties en social giving. Zo gaat het sociale netwerk Facebook een belangrijke rol spelen om geld in te zamelen. Google Plus zal bijdragen aan social giving door de integratie met andere diensten van Google, zoals Gmail en Google Docs. En hashtags op Twitter zullen voor de wervers van groot belang zijn om meer publiek aan te spreken.

Wil je meer weten over de populariteit van social giving? Scrol dan snel naar beneden voor de infographic. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Uitgelicht: Training Facebook contentstrategie

Voorstel_Facebook-contentstrategie-640X465

Hoe zet je Facebook Ads succesvol in? Wat zijn sterke teksten en hoe vind je precies de juiste doelgroep bij je advertentie? Hoe meet je resultaten en welke conclusies kun je trekken? Antwoorden op deze vragen, sterke voorbeelden én aandacht voor je eigen cases. Dat allemaal in één dag: ben je erbij?

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!