BloggersBox

0

[[image:bloggersbox.jpg::right:1]]De e-mailbox van Frankwatching zat afgelopen week weer boordevol. Steeds meer bureau’s, bloggers, bedrijven, bezoekers en evenementen weten de weg naar deze brievenbus te vinden. Deze week nieuws over het versturen van Valentijnskaartjes via Eccky (TPG Post), de conferentie Casuality Europa over Casual Games (Zylom), een Europese wedstrijd voor online marketingconcepten (MSN Creative Awards 2006), een goede doelen bon met een keuze (DoneerBON.nl), een business platform met meer dan 1 miljoen leden (openBC), de start van de verkiezing van de beste weblogs (Dutch Bloggies) en het nieuwe initiatief Wat vinden wij over Web 2.0 (Winkwaves).

TPG Post: Valentijnskaartjes versturen via Eccky
5 februari 2006

"Sinds de start van Eccky op 26 oktober 2005 is er veel gebeurd. We zijn getuige geweest van de geboorte van tienduizenden Ecckies en er zijn nu bijna 100.000 geregistreerde gebruikers. De verwachting is dat het aantal geboortes in Eccky snel het aantal echte geboortes in Nederland (200.000 per jaar) gaat overtreffen. Om dat voor elkaar te krijgen zal er in de komende maanden het nodige gebeuren, om te beginnen een grote nieuwe release op 1 maart a.s. als we het Eccky community concept zullen introduceren.

[[image:valentijnsbaby.jpg::center:0]]
Doritos is een van de partners die betrokken is bij de introductie van dit nieuwe concept. In de toekomst zullen er ook valua added services via Eccky worden aangeboden. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met TPG Post (Wishou) rond Valentijnsdag. Vanaf vandaag is het mogelijk om vanuit Eccky een echte Valentijnskaart aan te maken die dan op precies op Valentijnsdag (14 februari a.s. ) door de postbode bezorgd zal worden. Als je meedoet aan de actie en de bevestigings e-mail naar het Eccky-team (e-mail) verstuurt, krijg je bovendien een gratis Eccky."

Zylom: Conferentie Casuality Europe over Casual Games
3 februari 2006

"Van 7 tot en met 9 februari vindt in Amsterdam Casuality Europe plaats, de allereerste conferentie ooit in Europa gehouden op het gebied van ‘casual games’ – één van de snelst groeiende markten voor computerspellen wereldwijd. Casual games; eenvoudig om te leren, lastig om te beheersen. Deze spellen voor mobiele telefoons, PC’s en gameconsoles zijn goedkoop in de aanschaf, eenvoudig te downloaden en zeer geschikt om tussendoor te spelen – bijvoorbeeld in de trein, tijdens het wachten op de bus of even snel voor het avondeten. De spellen lijken vooral onder vrouwen erg populair.

[[image:casuality.jpg::center:1]]
In De Rode Hoed in Amsterdam brengt Casuality Europe kopstukken samen uit de wereld van casual gaming om thema’s als de toekomst van het fenomeen, business modellen en groeistrategieën te bespreken. Een uitgelezen moment om informatie in te winnen over deze groeiende markt. Casual Gaming Industry leaders als Michael Schutzler (SVP World Wide Games RealNetworks), Gabe Zichermann (Chief Marketing and Strategy Officer Boonty Games) en Rugter Peters (CEO Zylom) zullen hun visie geven op de ontwikkeling van de casual gaming industrie. Meer informatie over het programma en de sprekers vind je op de conferentiesite."

MSN: Europese wedstrijd voor online marketingconcepten
2 februari 2006

"MSN Advertising kondigt de MSN European Creative Awards 2006 aan: een wedstrijd voor digitale concepten. Met deze wedstrijd wil MSN creativiteit en innovativiteit binnen ‘online advertising’ stimuleren. Verwacht wordt dat marketing- en reclame¬bureaus uit heel Europa zullen meedingen met hun meest originele en innovatieve online campagnes van het afgelopen jaar. Er zijn vijf categorieën: Consumentenproducten (FMCG), Automotive, Non-government organisaties, Financiële dienstverlening, Telecom, media en entertainment. Een zesde award voor de ‘Best in Show’ campagne, wordt toegekend aan de allerbeste online campagne.

[[image:msn-award.jpg::center:0]]

De inzendingen worden op 28 april 2006 in Londen door een vakjury beoordeeld. Deze vakjury bestaat uit experts van een aantal vooraanstaande marketing- en reclamebureaus uit heel Europa. 15 finalisten winnen een geldprijs voor hun organisatie en worden beloond met een inschrijving voor de 2006 Cannes Cyber Lions Awards, die dit jaar voor het vijfde achtereenvolgende jaar door MSN worden gesponsord. Organisaties kunnen zich voor deelname aanmelden van 1 februari tot en met 31 maart 2006 op de MSN European Creative Competition site. De winnaars worden in mei 2006 bekendgemaakt."

DoneerBON: Een goede doelen bon met een keuze
1 februari 2006

Stichting GeefGratis biedt bedrijven en instellingen de mogelijkheid DoneerBON(nen) te bestellen via www.doneerbon.nl. Het unieke aan de doneerbon is dat de ontvanger nu eindelijk een keuze kan maken uit honderden goede doelen. Alle al bestaande vergelijkbare bonnen ten behoeve van goede doelen bieden slechts een keuze uit een beperkt aantal goede doelen. De DoneerBON is een kadobon waarbij de waarde ten goede komt aan een goed doel. De DoneerBon is uitstekend geschikt om zakelijk in te zetten bij speciale gelegenheden als kadobon in een relatiegeschenk, kerstgeschenk of bij een jubileum, als onderdeel van een marketing campagne of als bedankje of beloning voor geleverde diensten.

[[image:doneerbon.jpg::center:0]]
Daarnaast kan een organisatie door het geven van een DoneerBON uiting geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De bestelde doneerbonnen worden geleverd met een begeleidend schrijven en iedere doneerbon is op speciaal papier gedrukt en zit verpakt in een nette envelop. Iedere doneerbon bevat daarnaast een unieke doneercode die voorzien is van een kraslaag. De ontvanger van een DoneerBON kan via www.doneerbon.nl heel gemakkelijk zijn of haar keuze maken uit honderden goede doelen. Nadat een keuze gemaakt is voor een specifiek goed doel volstaat een simpele actie (overtypen unieke doneercode) om de DoneerBON te verzilveren.

openBC: Nu meer dan 1 miljoen leden
31 januari 2006

"openBC, the foremost online networking platform in Europe and Asia for professional and secure contact management, today announced that it has broken through the 1-million-member barrier. This milestone marks the rapid rise of openBC to a powerful networking tool with mass global appeal. Its range of effective networking features and technologies is attracting enormous numbers of diverse business professionals, as they recognize the added value that openBC offers over other online platforms. Launched in November 2003, openBC continues to grow at an exponential rate, with thousands of new members from all countries of the world joining the network every day.

[[image:openbc_copy1.jpg::center:0]]
openBC’s target is clear: the business networking platform has set its sights on having 10 million members using openBC technology by 2007 and all the signs indicate that this global expansion target is well within reach. In the past six months alone, openBC members have sent out more than 1 million invitations for others to join the openBC community – a testament to member satisfaction and a key indicator of openBC’s successful business model and networking philosophy. The secret behind openBC’s popularity can be found in the level of networking activity on the platform. With up to 15,000 users online at any one time and a total of 150 million page impressions generated every month, it is clear that members take full advantage of their access to the openBC global business community, and exploit the unique range of networking features available to enhance and streamline their own personal networks."

Dutch Bloggies: start met verkiezing beste weblogs
30 januari 2006

"Op 1 februari start de officiële verkiezing van de Nederlandse weblogawards 2006, de Dutch Bloggies. Na de eerste zogeheten nominatieronde in januari, waar webloglezers zelf hun favorieten konden nomineren, begint nu de werkelijke verkiezing in diverse categorieën. Zowel het publiek als een professionele vakjury zal de nominaties beoordelen en een winnaar uitroepen in 15 categorieën. Er zijn in de maand januari 10.000 nominaties binnengekomen op de Dutch Bloggies site. De awards worden feestelijk uitgereikt op 11 maart in het Museum voor Communicatie te Den Haag. De Dutch Bloggies 2006 worden georganiseerd door het online weblogmagazine About:Blank.

[[image:dutchbloggies.jpg::center:1]]
Het publiek kan zijn stem uitbrengen in de drie belangrijkste categorieën: Best Geschreven Weblog, Best Vormgegeven Weblog en Beste Weblog. De jury zal zich buigen over álle vijftien categorieën. Door de keuze voor vijftien categorieën probeert de organisatie een zo groot mogelijke variëteit aan weblogs onder de aandacht te brengen. Een van de doelstellingen van de Dutch Bloggies is om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met het fenomeen webloggen. In 2005 heeft het gebruik van weblogs een grote vlucht genomen en is er een grote diversiteit aan weblogs ontstaan; het kan een communicatiemiddel voor iedereen zijn, jong en oud, en het biedt de mogelijkheid op zeer uiteenlopende terreinen te berichten over nieuws."

Winkwaves: Wat vinden wij over Web 2.0
29 januari 2006

"Met Wat vinden wij over.nl lanceert Winkwaves een publieke website in Nederland, waar iedereen zijn of haar eigen favoriete webpagina’s kan bewaren en van een mening kan voorzien. Door gebruik te maken van trefwoorden en door de meningen openbaar te publiceren, ontstaat er een kennisuitwisseling over interessante pagina’s op internet. Het concept achter ‘Wat vinden wij over’ is een combinatie van het bewaren van je favorieten voor jezelf, het delen van je favorieten met anderen, en het delen van je mening over webpagina’s met anderen. Door je eigen webpagina’s te voorzien van trefwoorden, laat ‘Wat vinden wij over’ je snel zien wie gelijksoortige interesses heeft. Zo kan je dankzij elkaars inspanningen leuke of nuttige webpagina’s op het spoor komen.

[[image:watvindenwijover.jpg::center:1]]
In ‘Wat vinden wij over’ combineert Winkwaves een aantal concepten van web 2.0: gebruik makend van trefwoorden brengen we mensen en kennis bij elkaar. Door niet alleen trefwoorden te gebruiken, maar ook expliciet om meningen te vragen, is er sprake van uitgebreidere betekenisgeving. Op basis van iemands mening is beter in te schatten of de besproken webpagina een bezoek waard is. En kan je beter beoordelen welke waarde jij wilt hechten aan de mening van de recensent. Winkwaves gebruikt ‘Wat vinden wij over.nl’ als een publiek laboratorium om haar ideeën rond kennisdeling in de zakelijke markt te toetsen en verder te ontwikkelen."