How to

BloggersBox

0

[[image:bloggersbox.jpg::right:1]]Elke zondag presenteren we hier in de BloggersBox een selectie uit de persberichten van de afgelopen week. Ook dit maal blijkt dat we alleen al met het plaatsen van alle persberichten moeiteloos een complete weblog zouden kunnen vullen. Dat is niet de bedoeling, in de BloggersBox daarom een maal per week alleen een selectie van de interessantste berichten. Deze keer nieuws van On (narrowcasting in horecalocaties), Speurders.nl (Olympische internetveiling en kringloopconcept), PCzapper (software voor tv via pc), Dutch Bloggies (aankondiging uitreiking), SpinAwards (record aantal inzendingen en aankondiging), Cross Media Week (aankondiging event), Makelaarinhuis.nl (service voor huizenverkopers), Postbank (bellen via Skype met klantenservice) en Simverkoop.nl (marktplaats voor telefoonnummers).

Concert vanuit Turijn rechtstreeks te volgen in horecalocaties

25 februari 2006

"Multimedia platform ON heeft van vrijdag op zaterdag met succes een test gedaan met een live stream uitzending. Het betrof een concert dat DJ Ferry Corsten op dat moment gaf in het Holland Heineken House in Turijn. Het optreden was tegelijkertijd exclusief live te volgen in zes uitgaansgelegenheden in Nederland: Asta (Den Haag), Fred&Douwe (Doetinchem), Hotel Arena (Amsterdam), Newscafé (Groningen), Speakers (Delft) en Waerdse Tempel (Heerhugowaard). Opgeteld gingen 15.000 mensen tegelijk uit hun dak op megahits als ‘Fire’, ‘Punk’ en ‘Rock your body, rock’. ON, opgericht door Heineken, Sony en NBG, is een nieuw en innovatief interactief multimediaplatform dat audiovisuele belevenissen in horeca faciliteert en daarmee klanten bindt in horeca.

[[image:on.jpg::center:1]]

‘Het is voor de eerste keer dat in Nederland zeer exclusieve content live te zien was in meerdere horecalocaties tegelijk. We zijn dan ook erg trots op het succes van deze test. ON is nu klaar voor live stream uitzendingen die niet in zes maar in wel honderd locaties tegelijk plaatsvinden,’ zegt Herwin van den Berg (Marketing Directeur Heineken en tevens a.i. Algemeen Directeur ON). Het multimedia bedrijf speelt in op de groeiende belevenisbehoefte bij de consument in de horeca. Via LCD- en plasmaschermen wordt unieke content geboden, zoals live concerten of muziekclips. Er kunnen ook moodfilms worden gekozen om een bepaalde sfeer te creëren, terwijl de huis-DJ bijpassende muziek draait. In de toekomst biedt ON ook interactieve mogelijkheden, zoals games en SMS/MMS activiteiten tussen klanten of klanten op andere locaties. Ook is het mogelijk dat horecagelegenheden zélf content aanbieden, zoals beelden van een feest."

Right to play houdt exclusieve Olympische veiling

24 februari 2006

"Vanaf vandaag kan heel Nederland een bod uitbrengen op unieke Olympische artikelen zoals het schaatspak van Ireen Wüst waarmee ze goud won op de 3000 meter. Maar ook de tijdens de openingsceremonie door wereld- en Olympisch kampioen Joey Cheek gedragen en gesigneerde baret wordt geveild, evenals de gesigneerde Olympische jas van Carl Verheijen en een door Johan Olav Koss gesigneerd Right To Play shirt. Yvonne van Gennip verkoopt een gesigneerde Olympische trui die zij op de Olympische spelen van Calgary in 1988 droeg. Barbara de Loor, die tijdens deze Olympische Winterspelen aankondigde haar carrière na dit seizoen te zullen beëindigden, stelt als ambassadrice haar gesigneerde schaatspak ter beschikking. Het is slechts een kleine greep uit de tientallen attributen waarmee tijdens de Olympische Winterspelen sporthistorie is geschreven.

[[image:ireen.jpg::center:1]]

De artikelen zijn de afgelopen dagen door medewerkers van Right to Play ingezameld in het Olympisch dorp en worden per opbod verkocht via SchaatsNieuws.nl. De opbrengst wordt geheel geschonken aan Right to Play, de humanitaire organisatie die is opgericht door ex-schaatser en voormalig Olympisch kampioen Johann Olav Koss. Veel Olympische atleten hebben spontaan artikelen ter beschikking om deze unieke actie voor Right To Play tot een succes te maken. Ze zijn daartoe mede aangespoord door de Amerikaanse schaatser Joey Cheek, die zowel het prijzengeld dat hij verdiende met het goud op de 500 meter en het zilver op de 1000 meter onmiddellijk doneerde aan Right to Play. Er kan geboden worden tot 6 maart, 14:00 uur. De advertentiesite Speurders.nl faciliteert de actie."

PCzapper adopteert Skype-model en introduceert online media center

23 februari 2006

"Het jonge Nederlandse bedrijf PCzapper.TV, waar onder meer trendwatcher Vincent Everts achter zit, lanceert deze week PCzapper FREE. Een stuk software dat iedereen gratis kan downloaden en waarmee iedere PC verandert in een online media center. Met PCzapper Media Manager hoef je geen programma’s meer op te nemen maar kun je ze eenvoudig van internet plukken. Televisie kijken via internet is handig voor de consument en interessant voor de omroep. De consument heeft geen videorecorder meer nodig en de omroep heeft meer mogelijkheden om de programmarechten te exploiteren bijvoorbeeld met interactieve televisie, gepersonaliseerde reclames en pay-per-view. Met dit laatste is Talpa bijvoorbeeld al begonnen.

[[image:pczapper.jpg::right:1]]De PCzapper TV Portal staat garant voor eindeloos kijkplezier via internet. Nu al kunnen gebruikers met PCzapper vrijwel alle Nederlandse producties van RTL, SBS6, Talpa en Publieke Omroep kijken wanneer ze willen. De Nederlandse PCzapper TV Portal ontsluit al meer dan 10.000 TV-programma’s, films, clips, radio-uitzendingen en live streams. Met PCzapper is het ook mogelijk om films te bestellen en bekijken bij de grootste online videowinkels van Nederland (MAXX-XS en Directmovie). De Happy Zappers kijken wat ze willen, wanneer het hen uitkomt, interactief. Naast de gratis software levert het bedrijf ook een handige en eenvoudig te installeren PC/TV connectiekit met afstandsbediening waarmee je de PC eenvoudig aansluit op de TV zonder dat je één van beiden hoeft te verplaatsen. Het revolutionaire van PCzapper zit hem erin dat je alles wat je op PC kan doen, dus ook op TV kunt brengen.

Vincent Everts: ‘Vanaf vandaag stellen we onze software voor iedereen gratis beschikbaar en gaan we net als Skype alleen geld vragen voor additionele diensten en onze PC/TV connectiekit. Onze kracht is dat we het makkelijk maken voor de gebruiker om televisie via breedband te kijken zowel op de PC als op TV. Onze Happy Zappers blijken gemiddeld bijna 10 maal zoveel films, clips, gemiste uitzendingen en andere videos online te kijken als gewone internetgebruikers.’ Jan Prins (operationeel directeur): ‘Wij combineren de functionaliteit van de PC met het comfort van de TV. Probleem is niet meer de techniek en de bandbreedte maar de rechten. Daarom bieden wij onze technologie ook aan uitgevers, omroepen en internet providers aan. Persoonlijk vind ik onze user club overigens het mooiste. Hier zijn duizenden (rechtenvrije) amateurfilmpjes in terug te vinden. Dit onderdeel is echt van en voor de gebruikers’."

Speurders.nl van start met uniek kringloopconcept

23 februari 2006

"De rubrieksadvertentiesite Speurders.nl is in samenwerking met de Limburgse kringloopwinkels BIS-BIS en Rd4 vandaag van start gegaan met een uniek concept: ´KringVerkoop´. Particulieren kunnen voortaan de verkoop van hun tweedehands spullen uit handen geven aan de specialisten van de kringloopwinkel. De spullen worden zowel in de winkels als op de advertentiesite Speurders.nl aangeboden. Een unieke samenwerking, omdat tot voor kort rubrieksadvertentiesites en kringloopwinkels gezien werden als elkaars concurrenten.

[[image:slimverkopen.jpg::center:1]]

Voortaan kunnen mensen geld verdienen met kringloop: onder de noemer ´KringVerkoop´ kan men tweedehands goederen met een geschatte verkoopwaarde van meer dan 200 euro inleveren bij Rd4 in Heerlen of bij BIS-BIS in Sittard. De spullen worden vervolgens door een medewerker uitgestald in de winkel en op de website Speurders.nl aangeboden. Als de spullen zijn verkocht dan ontvangt de aanbieder 80% van de verkoopprijs. Daarnaast betaalt de aanbieder een vergoeding van 20 eurocent per dag voor de periode dat het product in de winkel heeft gestaan. “Men kan de verkoop van tweedehands spullen helemaal aan onze medewerkers uit handen geven: dat betekent geld verdienen zonder gedoe”, zo vat Rob Seuren, directeur van kringloopwinkel BIS-BIS het concept samen. Meer informatie over het KringVerkoop concept is te vinden op www.speurders.nl/geengedoe."

Uitnodiging uitreiking Dutch Bloggies 2006

23 februari 2006

"Op 11 maart is het dan zover, dan worden de Dutch Bloggies 2006 uitgereikt. Voor de derde maal vindt de uitreiking plaats in het Museum voor Communicatie te Den Haag. De deuren van het museum openen op 11 maart om 12.00 uur en het programma gaat om 13.00 uur van start. Wil je aanwezig zijn bij de uitreiking op 11 maart? Je bent natuurlijk van harte welkom. Om de catering en de hapjes wat goed in te schatten willen we echter wel graag weten hoeveel mensen er komen. Laat het ons dan even via email weten op aanmelden@dutchbloggies.nl of je komt en met hoeveel personen.We hebben twee pauzes tussen de uitreikingen door waarbij de bar ook open zal zijn. Gedurende de uitreiking is de bar gesloten. Wel zullen er hapjes worden rondgebracht. Deze worden mogelijk gemaakt door Web-log.nl

[[image:dutchbloggies.jpg::center:1]] 

De uitreiking eindigt rond 16.00 uur. Daarna is er nog tijd om de winnaars te feliciteren, interviewen of om een borreltje te drinken aan de bar. De zaal sluit om 18.00 uur. We zijn dan ook onverbiddelijk en iedereen moet dan de deur uit zijn. Startlog zal nog voor een aardige attentie zorgen! Voor het eerst dit jaar hebben we een draadloos netwerk tijdens de uitreiking. Neem dus je laptop mee met wifi-kaart. Je kunt dan direct je foto’s of teksten online zetten. We zijn nog aan het kijken of we een afterparty kunnen geven, ergens in Den Haag. We houden je op de hoogte!"

Record aantal inzendingen voor SpinAwards

23 februari 2006

"De deadline was onverbiddelijk, op 15 februari jl. sloot precies om 24:00 het inzenden voor de 2005 editie van de SpinAwards. Het aantal inzendingen liep op tot maar liefst 315, waarmee er opnieuw een record is gevestigd. Ten opzichte van vorig jaar met 242 inzendingen, is dat een stijging van meer dan 30%. De nieuwe categorieën beste gaming concept en de innovatieprijs (voor het eerst een aparte categorie) doen het met 23 en 29 inzendingen direct al erg goed. Een compleet overzicht van het ingezonden werk staat op www.spinawards.nl. Stephan Fellinger, bestuursvoorzitter SpinAwards: ‘Opnieuw een recordaantal inzendingen. De Nederlander omarmt interactieve media massaal voor wat betreft de mediaconsumptie, besteedt dus steeds meer tijd aan interactieve media. De hoeveelheid inzendingen laat zien dat bedrijven en instellingen volgen. En dit is nog maar het begin’.

[[image:spinawards.jpg::right:1]]Huib Maaskant, bestuurslid SpinAwards: ‘Vorig jaar merkten we al dat de interactieve industrie geen recessie kent, maar dit is echt ongelooflijk. We zijn niet alleen verrast door het aantal inzendingen, maar ook door de kwaliteit. Als je even door het werk klikt, zie je echt weer een stap voorwaarts. Ik zou niet graag in de schoenen van de jury staan. Het wordt een flinke discussie om de échte winnaars eruit te halen. We mogen met zijn allen absoluut trots zijn op wat er het afgelopen jaar in Nederland is gemaakt.’ De komende tijd zullen de diverse vakjury’s de inzendingen beoordelen. Half maart zullen de nominaties bekend worden gemaakt via de website. Dan zal ook de shortlist bepaald worden voor de vakpublieksprijzen "Beste interactieve adverteerder" en "Beste interactieve bureau". De genomineerden zullen hun cases presenteren tijdens de SpinAwards Day op 6 april 2006 op de Hoge School Amsterdam. De bijeenkomsten zijn voor iedereen gratis toegankelijk en zijn dé kans om de beste cases van het afgelopen jaar voorbij te zien komen. Op 13 april 2005 worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de SpinAwards Night. Na de uitreiking volgt het inmiddels bekende SpinAwards jaarfeest. De uitreiking en het feest vinden dit jaar plaats in de Westergasfabriek te Amsterdam."

Amsterdam krijgt internationaal congres nieuwe media

21 februari 2006

"Amsterdam krijgt een nieuw internationaal evenement voor bedrijven op het gebied van nieuwe media. De Cross Media Week heeft als doel Amsterdam internationaal op de kaart te zetten als ‘Creative Industry’, broedplaats voor creatief talent en bedrijven binnen de media en entertainment industrie. De Cross Media Week zal een jaarlijks terugkerend evenement worden. De Cross Media Week vindt in september 2006 voor de eerste keer plaats op het Westergasfabriek terrein en is voor multimediabedrijven, zoals ontwikkelaars van games, designers, reclamebureaus, televisie- en internetbedrijven. Het evenement bestaat uit een internationaal congres, een cross media marktplaats, workshops en demo sessies. Ook worden er uitzonderlijke, internationale cross media cases onderscheiden.

[[image:cross-mediaweek.jpg::right:1]]De raadscommissie Economische Zaken is op 16 februari akkoord gegaan met het voorstel voor een bijdrage van € 445.000 vanuit het economisch stimuleringsprogramma HERMEZ voor dit initiatief. Verantwoordelijk wethouder Economische Zaken, Laetitia Griffith, ‘dit project past in de ambitie om Amsterdam nog sterker op de kaart te zetten als creatieve stad en vestigingsplaats voor creatieve bedrijven’. Initiatiefnemers van de Cross Media Week zijn Bas Verhart (oprichter en CEO Media Republic) en Marleen Stikker (oprichter Waag Society). Bas Verhart: ‘Naast bedrijven willen we graag dat internationaal talent zich vestigt in onze hoofdstad. De Cross Media Week moet een jaarlijkse inspiratiebron en netwerkplaats worden voor mensen met passie voor creatie’. Bovendien wil de Cross Media Week de stad mobiliseren. ‘We willen een verbinding leggen tussen de creatie en innovatie van de straat en de creatieve industrie. Door een aantal publieksevenementen zal Amsterdam een week lang het podium zijn voor nieuwe media’, aldus Marleen Stikker."

Vernieuwende formule in woningmakelaardij

21 februari 2006

"Sinds 1 januari heeft de woningverkopende consument een flexibel alternatief voor de traditionele woningmakelaar. Via de nieuwe internetsite www.makelaarinhuis.nl kan de verkoper niet alleen zijn woning zelf invoeren, maar eveneens bepaalt hij welke activiteiten de makelaar voor hem uitvoert, en welke hij zelf voor zijn rekening neemt. Vanzelfsprekend haalt de consument financieel voordeel uit deze manier van werken; hij schakelt de makelaar alleen in waar nodig. En wil de consument na verloop van tijd zijn dienstenpakket wijzigen, in tegenstelling tot andere “digitale” makelaars is dit bij de makelaars van Makelaarinhuis.nl wel mogelijk. Alle aangesloten makelaars zijn lid van de NVM, de grootste brancheorganisatie in de makelaardij."

[[image:makelaar.jpg::center:1]]

Postbank eerste Nederlandse bank met Skype-toegang

21 februari 2006

De Postbank biedt klanten als eerste Nederlandse bank de mogelijkheid om via Skype gratis te bellen met Postbank klantenservice. Het gaat hier om een test van drie weken. Vanaf vandaag treffen jongeren en studenten op hun contactpagina’s op Postbank.nl een ‘Skype’ button aan. Daarmee kunnen zij direct en gratis bellen met Postbank klantenservice.

[[image:postbank-skype.jpg::center:1]]

Ron van Kemenade, directeur Postbank: ‘De Postbank biedt klanten sinds jaar en dag de mogelijkheid om direct te bellen met de klantenservice als zij vragen hebben over hun bankzaken. Skype is een fenomeen en staat aan de basis van de snelle groei van bellen via internet. De Postbank is altijd op zoek naar innovatieve communicatiemiddelen. Het ligt daarom voor de hand dat de Postbank als eerste Nederlandse bank de mogelijkheid biedt om via Skype gratis te bellen met de klantenservice. We doen deze test in eerste instantie bij jongeren en studenten. Zij maken immers al veel gebruik van internet en van Skype om onderling te communiceren. Daarmee zijn zij de ideale groep om op korte termijn gebruikerservaringen te verzamelen en systemen te testen. Daarna gaan we kijken hoe we verder gaan en of we alle klanten de mogelijkheid gaan bieden om via Skype gratis de Postbank te bellen.’ "

Verdien geld met je telefoonnummer

13 februari 2006

"Vanaf 13 februari 2006, heeft Nederland nu ook haar eigen marktplaats voor mooie telefoonnummers. De site www.simverkoop.nl is die dag officieel gelanceerd. Op de site zijn mooie telefoonnummers gemakkelijk te kopen en te verkopen. In Nederland zijn er naar schatting zo’n 75.000 mooie nummers, veelal zijn dit prepaid mobiele nummers. Bij aanschaf krijgt men een willekeurig nummer toegewezen, deze zijn vaak lastig te onthouden, daarom zien wij een sterke toename naar mooie en makkelijke nummers. Om die reden is www.simverkoop.nl gelanceerd. Een mooi telefoonnummer heeft natuurlijk ook een bepaalde waarde en deze wordt vaak onderschat. Voor een bedrijf en ook voor een particulier is het veel eenvoudiger, prettig en duidelijk om een bijzonder nummer te communiceren. Een bijzonder telefoonnummer valt op, mensen zullen het daardoor sneller onthouden en dus bellen.

[[image:simverkoop.jpg::center:1]]

De website www.simverkoop.nl is een complete gratis marktplaats voor telefoonnummers. De bezoekers heeft de mogelijkheid om een eigenaar of provider van een nummer te achterhalen. Uniek is ook de optie om een gratis en anoniem nummer aan te vragen en deze door laten schakelen naar een vast, mobiel of voicemail. De ingesproken berichten worden gratis afgeleverd op een emailadres. Tot slot bieden wij de mogelijkheid om een telefoonnummer gratis op waarde te laten taxeren. Sinds de lancering van www.simverkoop.nl hebben een paar duizend bezoekers, mede door de media aandacht, de weg naar de site weten te vinden."