Apps & Tools

Een lijstje met lijstjes

0

[[image:lists.jpg::right:1]]In de afgelopen week zijn er verschillende artikelen verschenen waarin allerlei toepassingen met elkaar vergeleken werden, in het bijzonder: music download services, web analytic tools, webbased RSS-readers, videosharing, photosharing, music recommendation engines en Firefox extensies. Omdat dit over het algemeen erg waardevolle overzichten zijn, leek het me goed om ze nog eens allemaal op een rijtje te zetten.

[[image:muziek.jpg::right:0]]In Let’s Buy Some Music: Part 1 op TechCrunch worden worden alle music download services besproken en van commentaar voorzine. Je vind er onder meer iTunes, Rhapsody en Napster.

In A Complete Guide to Web Analytics vind je een uitgebreide verzameling van beschikbare web analytic tools en in The State of Online Feed Readers een overzicht van negen webbased RSS-readers.

In Ten Video Sharing Services Compared (op DVGuru) krijg je een review van de grote videosharing services. Bij Testing Grounds vind je reviews van nog meer video host sites. En bij The MustseeBlog hebben ze maar liefst alle (40) video sharing sites met elkaar vergeleken.

[[image:s_copy2.jpg::right:0]]The Flickr Gunners is een artikel waarin een aantal photo sharing services, zeg maar de concurrenten van Flickr, vergeleken worden. je vind er reviews van BubbleShare, Ookles en Zooomr.

Pandora vs. Last.fm gaat in op de twee belangrijkste music recommendation engines: Pandora en Last.fm. In Three Social Music Discovery Services wordt in dit rijtje ook MusicMobs meegenomen.

Tot slot kwam ik dit handige overzicht van Firefox extensies tegen: de Firefox Guide.

Mocht ik andere (nieuwe of handige) lijstjes over het hoofd hebben gezien, dan graag hieronder je aanvulling(en).

Met dank aan A Roundup of Roundups.

[[tt:web2.0]], [[tt:web analytic]], [[tt:videosharing]], [[tt:photo sharing]], [[tt:music receommendation]], [[tt:rss]], [[tt:browsers]]