Event: Me the Media

0

Me the MediaMySpace, YouTube, iPod, iPhone. . . ik-en-jij-woorden zijn niet van de lucht als het gaat om nieuwe technologie. De diepere betekenis van deze trendy producten is geworteld in de nieuwe internetcultuur. Die is bottom-up en betekent de ‘empowering’ van het individu. Op het eerstvolgende VINT-symposium (dinsdag 19 juni, Amsterdam) staat het individu centraal. Een ideaal programma voor menig Frankwatching bezoeker, van marketeer tot ICT-er.

Me the MediaAllereerst moet ik Menno van Doorn complimenteren met het programma. Ik was altijd al impressed als het ging om de line-up van het jaarlijkse ViNT-symposium, maar dit jaar is het helemaal top of the bill. Voor de niet-insiders: Menno is – behalve vast gastcolumnist hier op de blog – ook directielid van ViNT (wat staat voor Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie, onderdeel van Sogeti) en enkele dagen geleden twee maal – als onderzoeker en met ViNT – genomineerd voor de Computable Award 2007 (mijn feliciaties Menno!). Met zijn team heeft hij een aantal sprekers benaderd die zich in de frontlinie bewegen van The social web.

Dagvoorzitter is – inmiddels ook een vertrouwd beeld op de ViNT symposia – Hennie Wesseling, de CIO van TNT Post en afgelopen jaar nog winnaar van de Cio van het jaar award. In het programma een mooie mix van sprekers uit de mediahoek, trendwatchers en ondernemers:

09.15 uur Opening door Hennie Wesseling, CIO TNT Post (pdf) en Voorzitter van de Commissie van Aanbeveling ViNT

09.30 uur Kaderzetting door Michiel Boreel, CTO Sogeti Group, en Menno van Doorn, directie ViNT

10.00 uur Deregulating (business)Life! door Jonas Ridderstrale, Business Author & Lecturer, een academische vrijdenker, bekend van zijn boeken en zijn inspirerende presentaits over het inidividu (zie ook video)

11.00 uur Pauze

11.20 uur Old World New World: Communities dominate brands (boek en blog) door Alan Moore, Founder and CEO SMLXL (zie ook Frankwatching, 14 september 2006, videointerview op Robin Good, 11 oktober 2006 en presentatie Web 2.0 and mobile op video)

12.15 uur Networking lunch

13.30 uur Opening door Hennie Wesseling

13.35 uur Freeformers and how they’re changing things door James Alexander (bio), CEO ZOPA (zie ook Banking 2.0, Frankwatching, 17 september 2006; Interview: Zopa shows what Web 2.0 can do, IT Week, 23 juni 2006 en Zopa.com E-commerce case study)

14.30 uur Pauze

15.00 uur Me Media Innovation door Matt Locke (blog en Flickr), Commissioning Editor New Media Education (eerder o.m. Head of Innovation bij BBC New Media en betrokken bij BCC Innovation Labs; zie ook of luister naar de podcast Folksonomies: What Are They Good For? (of lees artikel) op Content 2.0 bij New Media Knowledge)

15.45 uur Whose creativity is it anyway? door Gary Carter, President en Chief Creative Officer FremantleMedia Creative Networks (en in die rol o.m. verantwoordelijk voor het format Idols, zie ook Adfoblog over Picnic ’06 en uitgebreid interview op License!)

16.30 uur Afsluiting door Hennie Wesseling

17.00 uur Borrel

Jammer genoeg kan ik er zelf alleen in de ochtend bij zijn, maar Me the Media is wat mij betreft echt absoluut de moeite van het bezoek waard. Het symposium vindt plaats op dinsdag 19 juni 2007 in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Toegang is gratis en aanmelden kan hier.