Verdieping

Online spelletjes: Werkende vrouwen spelen vaker dan verwacht

0

Hebben vrouwen die werken minder tijd voor het spelen van online spelletjes? De praktijk wijst uit dat juist deze groep juist meer speelt. Petra van Dreumel (Marketing Executive bij Zylom) aan het woord over gedrag en interesses van de spelers (80% vrouw) op Zylom. In dit artikel haar presentatie recent op Emerce Update en een audio-interview over strategie en visie van Zylom.

Tijdens een presentatie die gegeven werd op de Emerce Update Gamevertising diepte Petra van Dreumel ‘de spelletjes spelende vrouw´ helemaal uit. De presentatie is hieronder via SlideShare te bekijken.


In onderstaand audio-interview stel ik een aantal vragen aan Petra van Dreumel (zie foto hieronder) die onder meer ingaan op de strategie en visie van Zylom. Het interview duurt ruim 8 minuten, hieronder vind je de vragen en de tijdsindicatie. Met dit overzicht kun je snel en gemakkelijk door het interview ‘lopen’.

Audio-interview

Get the Flash Player to see this player.

var s3 = new SWFObject(“https://www.frankwatching.com/swf/mp3player.swf”, “line”, “455”, “20”, “7”); s3.addVariable(“file”,”https://www.frankwatching.com/app/uploads/audio/11122007_Zylom.mp3″); s3.addVariable(“width”,”455″); s3.addVariable(“height”,”20″); s3.write(“player3”);

petra-van-dreumelen2.jpg0.50 minuten: Ik las dat Zylom in de toekomst meer een sociale ontmoetingsplaats wil worden. Spelers moeten in de toekomst meer samen doen, zoals tegen elkaar spelen of samen een ‘community’ gaan vormen. Kan je iets vertellen over hoe Zylom dat wil gaan aanpakken?

1.40 minuten: Vraag je ook aan je doelgroep of ze behoefte hebben aan een community?

2.18 minuten: Vrouwen boven de 30 zijn jullie belangrijkste doelgroep. Op welke wijze proberen jullie deze doelgroep te bereiken? Dus op welke wijze doen jullie zelf aan marketing?

3.10 minuten: Denken jullie in de toekomst je ook nog te gaan richten op andere doelgroepen?

3.40 minuten: Zylom is een site waar je kan inkopen op CPC. Dit in tegenstelling tot vele andere sites. Waarom heeft Zylom hiervoor gekozen? En wat gebeurt er als een campagne haast geen clicks veroorzaakt?

5.55 minuten: Waarom heeft Zylom gekozen voor het CPC-model?

6.25 minuten: Is ‘In game advertising’ een richting waar Zylom aan mee gaat doen?

7.25 minuten: In Amerika speelt 38% van de casual gamers spelletjes op hun mobiel. Is Zylom ook bezig om spelletjes mobiel ‘speelbaar’ te maken.

Naar aanleiding van het interview denk ik dat Zylom goed voorbereid is op de toekomst. Nu maar afwachten welke ontwikkelingen er gaan volgen.