Infographic

Google+ = Facebook + Twitter?

0

There’s a new kid in town en zijn naam is Google Plus. Iedereen heeft het erover. Maar wat maakt Google Plus anders dan (of hetzelfde als) Facebook en Twitter? De Amerikaan Hutch Carpenter maakte deze tabel waarin de functionaliteiten van Google Plus als basis dienen voor een vergelijking.

De buzz rond Google Plus houdt nog volop aan. Ook op Frankwatching zijn er inmiddels al aardig wat artikelen verschenen over Google’s nieuwe sociale initiatief. Zijdelings zijn daarbij al vergelijkingen gemaakt met Facebook en in mindere mate Twitter. Hutch Carpenter besloot het anders aan te pakken. Hij maakte een overzicht met 14 kernfunctionaliteiten van Google Plus en vergeleek deze met Facebook en Twitter. Welke functionaliteiten komen min of meer overeen? Waar zitten de verschillen?

Carpenter’s vergelijking: een paar take-outs

  • Google+ vertoont meer overeenkomsten met Facebook dan met Twitter (10 uit de 14 versus 7 uit de 14)
  • Een belangrijke overeenkomst met Twitter is de mogelijkheid om iemand eenzijdig te volgen, waar bij Facebook de connectie tweezijdig is
  • Op Google+ en Facebook is het mogelijk om selectief te delen met bepaalde mensen die deel uitmaken van je circle of group
  • Updates in Google+ en Twitter verschijnen in de zoekresultaten van Google
  • Op elk platform is het mogelijk om een bericht te sturen naar 1 individu
  • Facebook en Google+ hebben beide een videochatfunctie
  • Alle 3 de platformen stellen gebruikers in staat om anderen te blokkeren of ‘ontvrienden’

Meer informatie over de tabel vind je op het weblog van Hutch Carpenter getiteld ‘I’m Not Actually a Geek‘. Wat opvalt is dat de functionaliteiten van Facebook en Twitter samen het lijstje van Google Plus functionaliteiten afdekken. Google heeft blijkbaar goed gekeken naar de concurrentie en de sterke punten van beide platformen overgenomen.