How to

Google introduceert magazine-app Currents

0

Google kondigde gisteren alweer een nieuwe dienst aan: Google Currents. Dit is een app voor Android en iOS, die gebruikers in staat stelt gemakkelijk de inhoud van online magazines te bekijken, zowel on- als offline.

Wat is het?

Google introduceert zijn nieuwe dienst als volgt:

“We strive to give you beautiful and simple ways to experience all the content the web has to offer, such as sharing photos on Google+, watching YouTube videos and discovering books, movies and music from Android Market. Today we’re expanding our content offering with the introduction of Google Currents, a new application for Android devices, iPads and iPhones that lets you explore online magazines and other content with the swipe of a finger.”

Met Google’s nieuwe app, die het antwoord is op apps zoals Pulse en Flipboard, kunnen gebruikers gemakkelijk het laatste nieuws bekijken op hun tablet of smartphone. Currents past zich automatisch aan aan de grootte van het scherm, zodat die altijd de juiste weergave levert. Natuurlijk is alles met touch te bedienen.

Accepteer cookies

Currents is zowel on- als offline te gebruiken en geeft, op eenzelfde manier als Twitter, de ‘trending topics’ van het nieuws weer in ‘Google Trending Editions’. Gebruikers kunnen de magazines of blogs die zij interessant vinden volgen. Ook kunnen ze RSS-, video- en fotofeeds toevoegen en uiteraard is Google+ geïntegreerd om content te delen. Gebruikers kunnen ook content delen via Facebook en Twitter. De app personaliseert op deze manier hoe gebruikers het nieuws tot zich nemen.

Magazines die hun content ook beschikbaar willen stellen, kunnen het ‘self service platform’ gebruiken: een tool waarmee ze de inhoud van hun website aan kunnen passen op Google Currents.

Samenwerking

Volgens diverse websites was de komst van Google’s nieuwe dienst al aangekondigd onder de naam ‘Propeller’, maar heeft deze nu dus de toepasselijke naam ’Currents’ meegekregen. Voor de lancering van de app werkte Google samen met 180 toonaangevende magazines en blogs, zoals Forbes, Mashable, Gizmodo en Techcrunch. Zij stellen alleen hun content beschikbaar voor gebruikers van de app.

De app is gratis, maar is op dit moment alleen te downloaden in de Amerikaanse app-store.