Infographic

De toekomst van de sociale CEO [infographic]

0

In deze editie van de serie Infographic Day: de toekomst van de sociale CEO. Naast werknemers, zijn CEO’s het gezicht van het bedrijf. Door middel van social media verwachten klanten dat zij opener en socialer worden. Maar ook dat zij toegankelijk zijn.

Uit onderzoek van MarketingMonday afgelopen jaar, blijkt dat de gemiddelde CEO in beperkte mate gebruik maakt van social media. Slechts 28% van de Nederlandse CEO’s (van AEX en AMX genoteerde organisaties) heeft een account op een sociale netwerksite. Nederlandse CEO’s zijn dus niet of nauwelijks actief op social media. De CEO’s uit Nederland die wel op social media actief zijn, zijn dit met name op LinkedIn, Twitter, Facebook en Hyves. Maar welke toekomst verwachten ‘de inactieven’ van deze media?

Website CEO.com heeft in samenwerking met Voltier Digital de onderstaande infographic ontwikkeld. De visualisatie toont feiten en cijfers omtrent het gebruik van social media door CEO’s en welke voordelen zij zien van social mediamarketing. Daarnaast proberen zij antwoord te geven op de vraag hoe de toekomst van social media en business eruit zal zien. Ook geven de makers CEO’s tips hoe zij verschillende social media kunnen gebruiken. Benieuwd naar de cijfers en tips? Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.