Infographic, Trends

Het social media-gebruik van grote merken in 2012 [infographic]

0

Er zijn verschillende social media-kanalen die je kunt inzetten als merk of organisatie. Maar op welke sociale netwerken moet je de focus leggen dit jaar? In deze editie van de serie Infographic Day wordt stilgestaan bij de kanalen die merken en mediabedrijven kansen bieden.

Socialbakers maakte een overzicht van belangrijke sociale netwerken voor merken en mediabedrijven, op basis van variabelen zoals fans en groei. Facebook staat op de 1e plaats, zowel voor merken als voor media-partijen. Bij merken wordt de nummer 1 gevolgd door Google+, terwijl bij mediabedrijven Twitter op de 2e plaats staat. De media vinden Twitter dus interessanter dan het nieuwe netwerk van Google.

Media-kanaal YouTube scoort hoog bij Facebook en Twitter. Bij Google+ staat weblog Mashable bovenaan. Bij de merken wisselt de nummer 1 bij elk sociaal netwerk. Coca-Cola heeft het meeste succes op Facebook. Het merk Whole Foods Market bij Twitter en kledingketen H&M doet het goed op Google+.

Benieuwd naar de andere merken en mediabedrijven? Klik op de afbeelding om de infographic in een grotere versie te bekijken.

 Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.