Infographic

De digitale wereld in 60 seconden [infographic]

0

In de serie Infographic Day hebben we een aantal keren stilgestaan bij activiteiten die binnen 1 minuut plaatsvinden. Aan bod kwamen het wereldwijde web, social media en mobile. Deze week staan we stil bij de activiteiten die plaatsvinden op het gebied van digitale media en internet.

Shanghai Web Designers heeft cijfers verzameld over de activiteiten van consumenten op het gebied van digitale media en internet. Uit de visualisatie blijkt dat binnen 1 minuut 103 BlackBerry’s worden verkocht. Ook de producten van Apple zijn populair: in 60 seconden gaan er 81 iPads en 925 exemplaren van de iPhone 4S over de toonbank.

Digitale kanalen zijn het afgelopen decennia belangrijke communicatiemiddelen geworden. Via Instant Messengers vinden er in 1 minuut 11 miljoen conversaties plaats. Ook laten internetgebruikers graag weten waar zij hun tijd doorbrengen; op Foursquare checken 2.100 mensen in 60 seconden in.

Benieuwd naar de andere activiteiten die binnen de digitale wereld plaatsvinden? Klik op de infographic om deze in een groter formaat te bekijken.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.