How to

Facebook Timeline: overzicht afmetingen & formaten

0

Een nieuwe Facebook Timeline vraagt om een nieuwe Facebook formatsheet met alle nieuwe afmetingen op één plek. Wat is de maximale afmeting voor de nieuwe profielfoto, of voor een afbeelding bij een post? Hieronder een handig overzicht van alle afmetingen waar je rekening mee moet houden bij de nieuwe Facebook Timeline.

Belangrijk om te weten bij de nieuwe Facebook Timeline is dat je afbeeldingen kunt verschuiven. Je kunt een afbeelding die groter is dan het maximale formaat verschuiven naar een idealere positie. Het is echter niet mogelijk om deze afbeelding te verkleinen of te vergroten, dus bij een te grote afbeelding zal niet alles zichtbaar worden. De gehele Facebook Sizes & Dimensions Sheet is vind je hier.

Afmetingen van afbeeldingen op Facebook:

Profielfoto

Breedte: 180 pixels
Hoogte: 180 pixels

De afmeting van de profielfoto moet 180 pixels bij 180 pixels zijn, maar de profielfoto op Facebook in een afmeting van 125 pixels bij 125 pixels getoond. Heb je creatieve ideeën om je profielfoto over te laten lopen in de Timeline Cover, houd daar dan zeker even rekening mee. Je kunt dan het beste de afbeelding maken op 125 pixels bij 125 pixels en deze dan vervolgens uitrekken naar 180 pixels bij 180 pixels, zodat Facebook deze later weer verkleint naar 125 pixels bij 125 pixels. Je zult wel wat kwaliteit verliezen, maar het geeft in elk geval het gewenste resultaat.

Views (bij de applicaties)

Breedte: 111 pixels
Hoogte: 74 pixels

Timeline Cover

Breedte: 851 pixels
Hoogte: 315 pixels

Facebook posts

De afbeelding die maximaal zichtbaar is bij een post is 403 pixels bij 403 pixels. Bij een grotere afbeelding (bijvoorbeeld bij de oude posts) heb je de mogelijkheid om de deze te verschuiven. Je kunt ze dan verschuiven naar een betere positie, maar vergroten of verkleinen is niet mogelijk.

Breedte: 403 pixels
Hoogte: 403 pixels

Facebook Star (*) posts en Milestone

Een Milestone (mijlpaal) kent dezelfde grootte als een Facebook Hoogtepunt. Heb je een grotere afbeeldingen? Dan heb je ook hier de mogelijkheid om te schuiven met je afbeelding.

Breedte: 843 pixels
Hoogte: 403 pixels

Facebook Applicaties

De nieuwe Facebook applicaties zijn breder dan voorheen. De eerdere Facebook applicaties kenden een breedte van 520 pixels en een “ongelimiteerde” hoogte. Doordat de breedte nu op 810 pixels is vastgesteld is dit natuurlijk gunstiger voor de marketeer want er is per slot van rekening meer speelveld gecreëerd.

Breedte: 810 pixels
Hoogte: “ongelimiteerd”

Meer weten? Lees alles over de nieuwe Facebook Timeline voor pagina’s in dit artikel van Marcel van der Heijden, bekijk de aflevering van Webwatching over Facebook trends of lees een van de andere artikelen over de Facebook Timeline.