Infographic

Het belang van contentmarketing [infographic]

0

Contentmarketing is een begrip dat de laatste tijd veel wordt genoemd. Het is een innovatieve manier om relevante en waardevolle content te creëren en deze te delen met de doelgroep om hen te betrekken bij en te binden met de organisatie. Maar welke rol speelt contentmarketing? En wat is het belang? Op deze vragen geven we vandaag antwoord in de serie Infographic Day.

De anatomie van contentmarketing

Content+ heeft een aantal maanden geleden de onderstaande infographic ontwikkeld waarin zij aan de hand van het menselijk lichaam de rol en het belang van contentmarketing verduidelijken. Contentmarketing is essentieel voor online succes. Dit vergelijken de makers van de visualisatie met het hart, dat belangrijk is voor het functioneren van het lichaam. Het belang van contentmarketing hebben zij onderverdeeld in 6 aspecten:

  • leiding (hart-hoofd);
  • zichtbaarheid (hart-ogen);
  • aanbevelingen (hart-mond);
  • bereik (hart-armen);
  • omzet (hart-handen);
  • solide basis voor online marketing (hart-benen).

Leiding: content-gedreven leiderschap

Elke organisatie wil gezien worden als leider in de branche. Een van de beste manieren om onderscheidend te werk te gaan is wat de makers ‘content-driven thought leadership’ noemen, oftewel: content gedreven leiderschap. Afhankelijk van de branche is het mogelijk om blogs, whitepapers, case studies, handleidingen, infographics, e-books of andere relevante content in te zetten om je expertise te laten blijken.

Zichtbaarheid: bloggen helpt!

Het publiceren van content vergroot de online zichtbaarheid. Onderzoek van HubSpot toont aan dat organisaties die bloggen circa 55% meer bezoekers ontvangen dan organisaties die dat niet doen. Daarnaast heeft het bloggen ook een positief effect op de posities in zoekmachines. Organisaties met een  blog ontvangen circa 97% meer links dan organisaties zonder een weblog. Dit heeft invloed op de zichtbaarheid in zoekmachineresultaten.

Aanbevelingen: zorg voor interessante content

Word-of-mouth speelt een grote rol tijdens het koopproces. Het internet biedt klanten de mogelijkheid om meningen en ervaringen over producten en diensten te delen. Interessante content is een van de belangrijkste redenen waarom mensen merken volgen op social media. ‘TalkTrack Britain study’ toont aan dat de gemiddelde consument elke dag over 10 merken online praat met anderen. Circa 60% van de gebruikers op Twitter en Facebook zijn geneigd om merken aan te bevelen die zij volgen. Contentmarketing kan dus het aantal fans doen toenemen.

Bereik: plaats regelmatig nieuwe content!

Verder blijkt uit de infographic dat organisaties die regelmatig nieuwe artikelen plaatsen op hun blog 400% meer pagina’s geïndexeerd krijgen in zoekmachines en gemiddeld 97% meer inkomende links dan andere websites. De kans dat deze websites vaker verschijnen in de zoekresultaten is hoger. Hoe hoger in de resultaten, hoe meer kans dat je site door potentiële klanten gevonden wordt.

Omzet: aandacht voor leadgeneratie

Meer leads betekent meer omzet. Wanneer organisaties contentmarketing inzetten leidt dit tot meer verkoopkansen. Zoekmachines zijn een belangrijk kanaal voor leadgeneratie. Daarnaast spelen social media een belangrijke rol. De cijfers in de infographic laten zien dat organisaties klanten vinden via LinkedIn (61%), Facebook (57%) en Twitter (53%). Daarnaast zegt 63% van de organisaties die content via social media delen dat dit de doeltreffendheid van hun marketingactiviteiten heeft verhoogd.

Solide basis voor online marketing

Dagelijks worden enorme hoeveelheden content gepubliceerd. Om succesvol te zijn is het belangrijk om onderscheidend en creatief te zijn. Uit de infographic blijkt dat 70% van de mensen liever merken leren kennen door het lezen van artikelen dan door het bekijken van advertenties. Contentmarketing kan dus de sleutel voor online succes zijn.

Wil je de infographic in een grotere versie bekijken? Klik dan op de afbeelding.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen. Ben jij een liefhebber van infographics? Volg Frankwatching dan ook op Pinterest. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.