Onderzoek

Het social mediagebruik van Fortune 100 bedrijven [infographic]

0

De online aanwezigheid van bedrijven uit de Fortune Global 100 is toegenomen sinds 2010. In dat jaar begonnen de organisaties met het gebruiken van social media. In 2012 voelen de organisaties zich online helemaal op hun plek. Vandaag lees je in de serie Infographic Day hoe de bedrijven uit deze lijst participeren in social media.

Burson-Marsteller verrichtte onderzoek naar het social mediagedrag van de Fortune Global 100 bedrijven. De onderzoekers hebben in de derde editie onderzocht hoe zij gebruikmaken van de toepassingen Twitter, Facebook, YouTube, Google Plus en Pinterest. Een samenvatting van de resultaten laten zij zien in de onderstaande infographic.

10 miljoen keer

Uit het onderzoek blijkt dat fans online veel communiceren over de organisaties. De bedrijven werden in totaal meer dan 10 miljoen keer genoemd in een maand tijd. Fans plaatsen de meeste vermeldingen op Twitter. Daarnaast maken de organisaties, in vergelijking met andere jaren, steeds vaker gebruik van YouTube. In 2012 gebruikt 79 procent van de bedrijven een bedrijfskanaal op YouTube. In 2011 was dit slechts 57 procent. Gemiddeld worden deze kanalen meer dan 2 miljoen keer bezocht en hebben ze 1.669 abonnees.

Engagement

Van de corporate accounts op Twitter probeert 79 procent van de bedrijven te reageren op retweets en mentions. Op Facebook reageert 70 procent op reacties die fans plaatsen op de bedrijfspagina. Ruim 90 procent van de organisaties houdt hun Facebookpagina wekelijks bij. De bedrijven uit de Fortune 100 lijst maken ook steeds vaker gebruik van meerdere accounts op social media. Gemiddeld hebben de organisaties 10,1 Twitteraccounts, 10,4 Facebookpagina’s, 8,1 YouTube-kanalen en 2,6 Google Pluspagina’s.

Wil je alle resultaten van Social Media Check-Up 2012 bekijken? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. Een rapport met een volledig overzicht van alle resultaten kun je gratis downloaden.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen. Ben jij een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.