Infographic

De waarde van social marketing voor B2B [infographic]

0

Social media. De ene onderneming heeft deze platformen volledig geïntegreerd in de marketing, de ander is nog zoekende. Maar waar begin je als marketeer? Wat zijn aandachtspunten? Hoe zorg je voor een succesvolle social marketingcampagne? Vandaag geven we in de serie Infographic Day een kijkje in het gebruik van social media binnen de B2B-marketing.

The Definitive Guide To B2B Social Marketing

De onderstaande infographic is ontwikkeld door Column Five en Marketo op basis van het rapport The Definitive Guide To B2B Social Marketing (pdf). In het rapport staan de waarde en het gebruik van social media voor B2B-marketing centraal. Een samenvatting van belangrijke punten hebben zij verwerkt in de visualisatie.

Bloggen

Zo noemen de makers het starten van een weblog een goede stap die B2B-marketeers kunnen zetten in hun contentmarketingstrategie. Met een weblog deelt de onderneming waardevolle content met lezers, zoals ontwikkelingen binnen de organisatie, adviezen en kennis over het vakgebied. Een weblog is als het ware een online visitekaartje van de onderneming. De organisatie toont aan huidige en potentiële klanten haar expertise. Het is belangrijk te zorgen dat bezoekers van je weblog de artikelen kunnen delen op social media. Zo zorg je voor meer exposure.

Visuele content

Een ander belangrijk punt die de makers noemen is visuele content. Een ellenlange tekst op je website stimuleert bezoekers niet om je boodschap te lezen. Daarnaast willen internetgebruikers snel informatie vergaren. Foto’s, infographics en video’s helpen hierbij. Maak dus gebruik van Flickr en Pinterest voor foto’s en afbeeldingen. Plaats video’s op YouTube en publiceer bedrijfspresentaties op SlideShare. Uiteraard zijn er ook andere platformen die je kunt inzetten, zoals Mobypicture, Scribd en Vimeo. Met het gebruik van visuele content wordt de boodschap op een aantrekkelijke manier getoond en het zorgt er ook voor dat bezoekers je content gaan delen met hun online vrienden en volgers.

Wil je alle feiten en cijfers omtrent het gebruik en de mogelijkheden van social media binnen B2B-marketing lezen? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Of download het rapport van Marketo. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen. Ben jij een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.