Infographic, How to

8 tips voor een perfecte Facebook post [infographic]

0

Het succes van Facebook gaat maar door. Onlangs is de grens van één miljard gebruikers gepasseerd. Ook bij organisaties is het sociale netwerk populair; zij zetten Facebook in als marketingplatform. Daarbij zijn goede, relevante updates van groot belang. Hoe ziet de perfecte Facebook post eruit? In deze editie van de serie Infographic Day geven we je 8 tips. CRM-ontwikkelaar Salesforce maakte op basis van een bericht op de weblog business2community een ‘blueprint’ over de perfecte post op Facebook. Zij geven in deze blauwdruk 8 tips:

#1. Korte berichten

Publiceer korte en persoonlijke berichten. Toon in berichten je expertise en stel vragen. Zo zorg je voor interactie. Wanneer je een link naar bijvoorbeeld je website plaatst, zorg dat deze in de eerste 90 karakters staat.

#2. Call-to-action

Plaats duidelijke call-to-actions in de posts, zoals een url naar je website of een blogpost. Eventueel kun je geplaatste links verkorten met Bit.ly.

 #3.Gebruik afbeeldingen

Gebruik foto’s of afbeeldingen in je berichten. Mensen klikken eerder op een bericht dat een foto bevat dan een ‘kaal’ Facebookbericht met alleen tekst. Publiceer geen logo’s, maar afbeeldingen die impact hebben en veelzeggend zijn, bijvoorbeeld een close-up van iemand. Bovendien krijgen afbeeldingen op dit moment een hogere Edgerank dan bijvoorbeeld links.

#4. Zorg voor engagement

Met het publiceren van berichten ben je er nog niet. Het begint eigenlijk pas. Stimuleer conversaties en interactie bij je volgers. Stel vragen, vraag naar de mening van je volgers of open een poll waar mensen op kunnen reageren. Maar reageer zelf ook en geef antwoord op gestelde vragen.

#5. Target

Let op de timing, het land, de taal en actualiteit van jouw berichten. Zorg dat ze relevant zijn voor jouw doelgroep.

#6. Mobile first

Veel Facebookgebruikers bezoeken het platform via hun smartphone. Houd hier bij het publiceren van berichten rekening mee. Gebruik simpele afbeeldingen, korte teksten en eventuele one-click call-to-actions.

#7. Promoten

Om je berichten onder een grotere groep gebruikers kenbaar te maken, kun je gebruik maken van gesponsorde verslagen. Hiermee zijn je berichten zichtbaar onder meer (vrienden van je) fans. Voorbeelden van gesponsorde verslagen zijn een fan die een pagina of bericht leuk vindt, een poll invult of een applicatie of game gebruikt. Lees meer over adverteren op Facebook in dit artikel van Marcel van der Heijden.

#8. Meten is weten

Facebook biedt een standaard analysepakket. Hiermee kun je belangrijke gegevens over jouw pagina bekijken en analyseren. Er staan cijfers in over het aantal likes, fans, bereik, demografische gegevens, betrokken gebruikers etc. Met deze cijfers worden de activiteiten van je organisatie op Facebook inzichtelijk gemaakt en ze helpen je meer resultaat te behalen.

Wil je alle tips nog eens nalezen of de infographic als groter exemplaar uitprinten? Scrol dan naar beneden en klik op de afbeelding.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen. Ben jij een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.