Infographic

Social media management: teams en verantwoordelijkheden [infographic]

0

Wanneer organisaties social media gaan inzetten, komen er veel vragen op hen af. Hoe gaan we onze boodschap communiceren? Hoe vaak publiceren we onze content? Welke afdeling gaat zich bezig houden met social media? De antwoorden lees je vandaag in de serie Infographic Day.

Onderzoek

Bureau Go-Gulf.com ontwikkelde op basis van het rapport ‘Structuring a social media team’ van Lawrence Ragan Communications Inc. de onderstaande infographic. Bureau Ragan verrichtte onderzoek naar de inzet van een social media onder ruim tweeduizend professionals die werkzaam zijn in de communicatie- en marketingbranche.

Social media vaak in eigen beheer

Uit de resultaten blijkt dat bij ruim een kwart van de ondervraagden een social media team is opgezet. Een ruime meerderheid van 65 procent verdeelt de social mediataken onder de huidige werknemers. Het volledig uitbesteden van social media-activiteiten komt nauwelijks voor. Bij 42 procent van de organisaties verricht één medewerker de taken op het gebied van social media. Bij 40 procent van de ondernemingen zijn 2 à 3 werknemers actief. De afdelingen waar de social media-activiteiten met name worden ondergebracht zijn marketing en public relations. De verantwoordelijke werknemers proberen minstens één keer per dag content te publiceren op social media.

Mankracht

Bijna een kwart van de respondenten geeft aan dat hun organisaties van plan zijn om meer mensen in te huren om de social media-activiteiten te beheren. Een kwart van de bedrijven zet stagiaires in om hen te helpen met social media. Bedrijven stellen eisen waar een social media-professional aan moet voldoen. Een combinatie van ervaring (circa 1 tot 3 jaar) en relevante een opleiding is voor 45 procent van de organisaties belangrijk.

Wil je alle feiten en cijfers over de structuur en verantwoordelijkheden van social media binnen organisaties lezen? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Social mediateam - taken en verantwoordelijkheden [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.