Video, How to

Heb jij je verborgen inbox op Facebook al ontdekt?

0

Wist jij dat je 2 inboxen voor berichten hebt op Facebook? Eentje met alle reguliere berichtjes van vrienden en dan ook een ‘verborgen’ inbox? In deze video laat ik je zien hoe hoe je berichten van je tweede Facebook inbox checkt (en wat erin zit)!

Accepteer cookies

Tweede Facebook inbox

Een tweede Facebook inbox? Hoe zit dat nou? Als iemand, die niet jouw vriend is, je een berichtje stuurt op Facebook, dan komt dat berichtje in je verborgen inbox. Die berichten zijn niet meteen zichtbaar en het is ook niet wonderlijk als je niet van je tweede Facebook inbox afweet. Maar er kunnen wel belangrijke berichten inzitten. Word je nou ook heel nieuwsgierig naar alle berichten in je andere postbus? Zo check je ‘m!

Vind je ‘overige’ Facebook-berichten

1. Ga naar je inbox: aan de linkerkant van je Facebook-account zie je ‘berichten’ staan. Klik erop en je komt in je gewone, reguliere inbox. Dit zijn berichten van alle mensen die jouw vrienden zijn.

2. Klik op overige: Links bovenin je scherm staat met licht grijze letters ‘overige’ – iets waar je makkelijk overheen kijkt! En dat is je tweede inbox, waar berichten terechtkomen van mensen die niet jouw vrienden zijn.

‘Overige’ berichten plaatsen in reguliere inbox

Facebook neemt aan dat je niet geïnteresseerd bent in berichten van onbekenden, maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Ik krijg regelmatig berichtjes van mensen die me wel volgen, maar waar mee ik niet bevriend ben. Iemand die bijvoorbeeld wil dat ik een video presenteer, of iemand die een vraag heeft over social media. Al die berichtjes komen dus terecht in je ‘overige’ inbox. Zodra je een berichtje terug stuurt naar iemand in je ‘overige’ inbox, komt het gesprek automatisch in je reguliere inbox.

Tot volgende week!

Vond je deze tip handig? Of heb je er wellicht nog vragen over? Ik hoor het graag in een reactie hieronder. En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!