Infographic, Inspiratie, Verdieping

De kracht van online video voor je contentstrategie [infographic]

0

Het internet biedt organisaties verschillende mogelijkheden voor communicatie en marketing. Eén daarvan is online video. Verschillende studies laten zien dat dit marketinginstrument een belangrijk kanaal is en waar marketeers de komende tijd graag in willen invensteren. Vandaag in de serie Infographic Day de impact en rol van online video voor organisaties.

Waarom online video?

Het internet is al geruime tijd een belangrijke informatiebron. Bezoekers verwachten op websites snel informatie tot zich te kunnen nemen en zijn steeds minder bereid om teksten (nauwkeurig) te lezen. Door gebruik te maken van visuele content speel je hier als ondernemer handig op in. Niet alleen met foto’s en afbeeldingen, maar ook met video’s kun je je boodschap overbrengen op jouw doelgroep(en).

Groei

Daarnaast maakt online video de afgelopen jaren een enorme groei door. Video-platform YouTube meldt dat het aantal uploads gestegen is naar 72 uur per minuut en dat bezoekers 4 miljard uur aan video’s per maand bekijken. Uit de onderstaande infographic van BrainShark blijkt dat dagelijks ruim 100 miljoen Amerikanen online video’s bekijken. En men verwacht dat in 2014 de helft van al het internetverkeer bestaat uit video’s.

Online video voor contentmarketing

Marketeers spelen handig in op deze ontwikkeling. Zo maakte in 2012 70 procent van de contentmarketeers gebruik van online video’s. Het online instrument staat op de zesde plaats als het gaat om contentmarketingmiddelen. Aan kop gaan social media (87 procent), webartikelen (83 procent), digitale nieuwsbrieven (78 procent) en weblogs (77 procent). De Amerikaanse marketeer zet online video in om te verkopen, te informeren en voor vermaak. De eerste twee genoemde doeleinden zijn ook terug te zien bij Nederlandse organisaties.

Informeren en naamsbekendheid creeëren

Uit de Online Video Monitor van Customer Touchpoint blijkt namelijk dat bijna driekwart van de Nederlandse organisaties die gebruik maken van online video, dit doet om de doelgroep te informeren. Een andere belangrijke reden is de naamsbekendheid van hun organisatie of merk te vergroten (55 procent). Commerciële doelstellingen als sales (34 procent) en leadgeneratie (30 procent) liggen een stuk lager. Voor het meten van het effect kijken de marketeers met name naar cijfers over het aantal views (86 procent), de gemiddelde kijksduur (64 procent) en het aantal unieke kijkers (52 procent).

Onduidelijkheid over doel

Ondanks dat marketeers het belang van online video inzien, is bij hen niet duidelijk wat zij met dit marketinginstrument willen bereiken. Uit de monitor blijkt dat 72 procent van de ondervraagden gebruik maakt van het kanaal, maar minder dan één op de drie concrete doelstellingen opstelt. Van deze groep weet 52 procent niet of deze doelstellingen ook daadwerkelijk gehaald worden.

Onderdeel van online strategie

Ruim acht op de tien (84 procent) van de marketeers twijfelt er niet aan dat online video de komende jaren een belangrijker onderdeel wordt van hun online strategie. Het bepalen van de return on investment (ROI) zal volgens de onderzoekers van belang worden waarbij de conversieratio een steeds belangrijkere parameter wordt. Marketeers en organisaties zien dus de mogelijkheden van online video, maar zetten het middel momenteel nog niet strategisch in.

Wil je meer weten over de kracht van online video voor je contentmarketing? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groot exemplaar. Een uitgebreide infographic over de resultaten van de Online Video Monitor kun je hier vinden.

De kracht van online video voor je contentstrategie [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.