Infographic, How to

Een effectief LinkedIn-profiel: 17 musthaves [infographic]

0

Met ruim 250 miljoen leden, waarvan 4 miljoen Nederlanders, is LinkedIn een populair sociaal netwerk voor professionals. Men houdt een ‘online cv’ bij, breidt zijn of haar netwerk uit of hoopt een baan te vinden. Om deze doelen te bereiken is een goed profiel van belang. Maar welke elementen bevat deze? Vandaag in de serie Infographic Day 17 must-haves voor jouw LinkedIn-profiel. Met een effectief en volledig LinkedIn-profiel leg je niet alleen jouw online identiteit vast. Het zorgt er ook voor dat je vindbaar bent voor anderen, zoals recruiters of potentiële opdrachtgevers. Om je op weg te helpen heeft Maximize Social Business de onderstaande infographic ontwikkeld waarin ze 17 ‘must-haves’ noemen: aandachtspunten waarmee jij jouw LinkedIn-profiel kunt verbeteren.

Alleen je naam, niet meer

Je naam is je naam. Maak er dan ook niet meer van, zoals een bedrijfsnaam of contactgegevens. Dat laatste is zelfs niet toegestaan op LinkedIn. Noteer je voor- en achternaam, zodat mensen je makkelijk kunnen vinden.

Plaats een professionele foto van jezelf

Je maakt maar één keer een eerste indruk. Zorg voor een duidelijke en professionele foto van jezelf. Dus niet een foto met je partner, kinderen of hond erbij. Omdat je foto niet al te groot op je profiel staat, is een exemplaar vanaf je hals het beste. Zo is je gezicht goed zichtbaar.

Locatie

Onder de kopregel staat je locatie genoemd: de omgeving waar je woont of werkzaam bent. LinkedIn vult dit in op basis van je postcode. De omgeving klopt niet altijd. Hier kan je helaas niets aan doen.

Zorg voor een goede kopregel

De kopregel is een belangrijk element van je LinkedIn-profiel. Het is een korte samenvatting van wie je bent of wat je doet. Je kunt op verschillende manieren je kopregel invullen. Door bijvoorbeeld trefwoorden, zoals je functie of expertise, te gebruiken. Of jezelf in een aantal woorden omschrijven. Denk goed na waarop jij gevonden wilt worden, zowel door individuen als zoekmachines.

Pas je publieke url aan

LinkedIn geeft je automatisch een profiel-url. Deze url is vrij lang en bevat codes van letters en cijfers. Niet echt representatief en makkelijk te communiceren. Pas deze url dus aan door je naam te plaatsen. Maak niet de fout om je bedrijfsnaam in te voeren. Een LinkedIn-profiel is voor individuen en bedrijven kunnen een bedrijfspagina aanmaken.

Wil je alle aandachtspunten lezen om jouw LinkedIn-profiel te verbeteren? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Een effectief LinkedIn-profiel- 17 must-haves [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.