Infographic

Social media: visuele content & meer hoogtepunten uit 2013 [infographic]

0

Een nieuw jaar is aangebroken. Een mooi moment om plannen te maken en de balans op te maken van het afgelopen jaar. Het was een bewogen jaar op het gebied van social media. Er waren sociale netwerken die populairder werden, maar ook platformen waar de stekker uitgetrokken werd. In deze editie van de serie Infographic Day de hoogtepunten van social media in 2013.

De onderstaande visualisatie is ontwikkeld door Infographic Promotion. Zij verzamelden de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van social media en verwerkten zij in deze infographic. Want er is veel gebeurd. Zo maakte Twitter de stap naar de beurs en ging definitief de stekker uit Hyves. Verschillende platformen kondigden nieuwe functies aan, zoals Graphic Search van Facebook en Direct Messages in Instagram.

Visuele content

Het was ook het jaar van beeld. In januari 2013 werd Vine geïntroduceerd. Een dienst waar je korte video’s mee kan maken en delen op social media; social video. Ook foto’s maken en delen was vorig jaar een trend. Instagram en Pinterest zagen de gebruikersaantallen groeien. En er kwam een nieuw woord bij, dat zelfs woord van het jaar werd: de selfie. Een foto van jezelf die je maakt met je mobiele telefoon en vervolgens deelt op social media. Lees ook dit artikel van Maaike Gulden met daarin 10 socialmediamijlpalen van het afgelopen jaar.

En wat zal het jaar 2014 brengen? Nog meer beeld? Vaker gebruik van mobiel? En zal Facebook nog steeds het populairste sociale netwerk zijn? We zullen het zien. Wil je alle hoogtepunten uit het social media-jaar 2013 bekijken? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Terugblik op het social media-jaar 2013 [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social. Foto intro met dank aan Fotolia.