Volg de Olympische Spelen op de voet met deze apps & tools

0

Deze Olympische Spelen in Sotsji zijn nu al de meest gedenkwaardige spelen. Zo zijn het de duurste spelen aller tijden en doen de meeste sporters ooit mee. Je hoeft niets te missen dankzij de vele applicaties die je op de hoogte houden van alle wedstrijden. Die je ook een impressie van het Olympische dorp geven. De mobiele strategie zorgt ervoor dat je de volledige Olympische ervaring thuis (of op het werk) kunt meemaken. Wat zijn de leukste apps?

De medaillespiegel

Er zijn veel apps, maar uiteindelijk zijn het de resultaten die tellen. Als Nederlander wil je toch op de hoogte zijn van de medailles die we winnen, zeker na het succes van de schaatsers. Gebruik daarvoor de officiële Sotsji 2014 results app. De app geeft inzicht in alle details van het evenement, toont de medailletelling, geeft het schema van concurrenten weer en het verzendt alerts met het laatste nieuws.

WOW

Samsung heeft de Wireless Olympic Works (WOW) app ontwikkeld. Als fan kun je de app aanpassen naar je eigen behoefte: je kunt zelf beslissen welke updates je wilt ontvangen. Of het nu gaat om het winnen of uitreiken van de medailles, of om memorabele momenten. Zoals Ireen Wüst, die president Poetin omhelst, of onze koning die uit zijn dak gaat bij het schaatsen. Daarnaast is het bijzonder dat je ook aanmoedigingen en felicitaties kunt geven aan atleten en landen.

De WOW-app maakt het makkelijk om berichten te verspreiden via sociale netwerken en andere WOW-gebruikers. Sociale media vervult sowieso een belangrijke rol tijdens deze spelen. Denk aan de selfie van Sven Kramer tijdens zijn huldiging. De foto is meer dan 1.500 keer geretweet en kreeg 250.000 likes tijdens de eerste twee dagen na het winnen van de medaille. Hiermee scoorde hij een bereik van 3,5 miljoen mensen. Weet je heel weinig van de Olympische Spelen af? Geen probleem, dankzij de app kun je alles te weten komen over alle vijftien sporten die worden beoefend in Sotsji.

SAP Infographic Sotsji

Gids

Wanneer je het geluk hebt om rond te lopen in Sotsji, dan is het downloaden van de Sotsji 2014 Guide erg handig. Het is een complete mobiele gids van de Olympische en de Paralympische Winterspelen. Je kunt er toegangskaarten mee kopen, de reis naar Sotsji mee plannen, een interactieve kaart vinden voor navigatie, alles delen met vrienden en op de hoogte blijven van wat er gebeurt tijdens het event. Bovendien kun je er ook uitstapjes mee plannen.

Nederlands team

Naast de buitenlandse apps is de app TeamNL van NOC-NSF beschikbaar. Je kunt achtergrondinformatie vinden van de gehele Nederlandse delegatie tijdens de Olympische en Paralympische Spelen. De app biedt uitgebreide informatie over onze eigen sporters, hun programma en de medailles die ze behalen. Je krijgt ook automatisch reminders, zodat je de wedstrijden niet kunt vergeten. Dankzij een gepersonaliseerde fan wall, kun je jouw favoriet kenbaar maken en de sporters aanmoedigen.

Google

Google ten slotte, speelt met overzichtelijke visualisaties ook actueel in op de Olympische Spelen. Tijdens de openingsdag had Google een aangepast logo, waarmee de zoekmachine aantoonde volledig voorbereid te zijn op de meest mobiele winterspelen ooit. Als je in Google zoekt naar ‘Olympische Spelen‘, is het eerste resultaat een duidelijke real-time evenementenkalender. Tijdens een wedstrijd kun je direct de tussenstand bekijken, door op de competitie te klikken. Ook een actuele medaillespiegel ontbreekt niet.

Ook al is Amsterdam 3436 kilometer van Sotsji vandaan, de apps en Google zorgen ervoor dat je het Olympische gevoel kunt beleven alsof je erbij bent. Beleef zelf de eerste mobiele Olympisch Spelen! Hoe volg jij Sotsji?

Foto intro met dank aan Fotolia