Digital marketing

Tweets van tevreden klanten als permanent ‘sociaal bewijs’

0

Wat is de effectiefste manier om meer volgers of klanten te krijgen? Inderdaad. Via aanbevelingen van anderen, in het echt of op social media. Wat klanten over jou zeggen, is veel overtuigender dan wat jij zelf over je diensten op je site schrijft. Extra mooi is dat zo’n aanbeveling je niets kost. Complimenten van tevreden klanten: hoe kan je die structureel inzetten als ‘sociaal bewijs’?

Geloofwaardig

Als iemand van een vriend of kennis een enthousiast verhaal over jou hoort, is dat heel geloofwaardig. We vertrouwen nu eenmaal op aanbevelingen van anderen. Denk maar eens aan het laatste boek dat je gelezen hebt of de telefoon die je aangeschaft hebt? Deze beslissingen zijn bijna zeker beïnvloed door tips en aanraders van anderen. Niets overtuigt beter dan mond-tot-mondreclame, sterker nog, er bestaat geen betere reclame dan een aanbeveling van een tevreden klant.

Tevreden klant menzis

Vertrouwen

Op LinkedIn of per e-mail geven mensen niet zo snel spontaan een aanbeveling, maar op Twitter geven mensen gemakkelijk een compliment. Ze doen dat als ze tevreden zijn over je service, e-book of training. Dat schept vertrouwen bij hun connecties en is de gemakkelijkste manier om zo veel mogelijk mensen te bereiken, jezelf in de markt te zetten en vertrouwen te winnen.

Twitter is snel

Ik hoor je denken: “Maar Twitter gaat enorm snel. Als mensen niet online zijn, missen ze zo’n tweet van een tevreden klant.” Ja, dat is jammer. Maak dus optimaal gebruik van de aanbevelingen die je op Twitter krijgt door deze te embedden op je website.

Embed je Twitter-aanbevelingen

Iedere tweet heeft een unieke url waardoor het mogelijk is om tweets in te sluiten (te embedden) op je website of blog. Dit is een handige manier om spontane aanbevelingen die je op Twitter krijgt, in te zetten als sociaal bewijs.

  • Als testimonial op je website. Als je een compliment of aanbeveling krijgt op Twitter, kun je zo’n tweet op je website tonen op een aparte pagina met testimonials. Of nog beter, op verschillende plaatsen op je website, zoals op je verkooppagina of bij je te downloaden e-book.
  • Toevoegen aan je e-mailhandtekening. Je kunt een tweet ook embedden bij je e-mailhandtekening. Zo kun je een positieve reactie van een klant bijvoegen over je product, evenement of nuttig advies.

tevreden tweet

Meer mensen betrekken bij de conversatie

Zo’n ingesloten tweet op je website heeft bovendien precies dezelfde interactieve mogelijkheden als een bericht op Twitter zelf. Je kunt op een embedded tweet ook reageren, deze retweeten of mensen volgen, zonder de website te hoeven verlaten. Hierdoor kun je meer mensen bij conversaties betrekken. Hoe kun je dit toepassen?

  • Bronvermelding. Als je een blog schrijft waarin je verwijst naar onderzoeken of quotes van anderen, kun je tweets met een link naar deze bronnen insluiten in je blog. Je toont op die manier waar de informatie vandaan komt. Door tweets te embedden van betrouwbare bronnen, kun je jouw verhaal ondersteunen.
  • Retweets stimuleren. In plaats van een video of Slideshare-presentatie rechtstreeks te embedden op je webpagina, kun je deze content ook eerst op Twitter delen. Die tweet sluit je vervolgens in op je website. Mensen zien die video of presentatie dan niet alleen op je website, maar je maakt het hen op die manier ook heel eenvoudig om dit te retweeten of hierop te reageren.
  • Evenement promoten. Als je een evenement of webinar organiseert, vermeld je dit meestal ook op Twitter. Als je die tweet vervolgens toevoegt aan je website, kunnen mensen dit evenement gemakkelijk voor je promoten door dit bericht met één druk op de knop te retweeten.

Hoe kun je een tweet insluiten op je website?

Natuurlijk zijn er nog wel meer toepassingen te bedenken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden om je op wat ideeën te brengen. Wil je ook tweets inzetten als sociaal bewijs of om meer mensen bij conversaties betrekken?

  • Beweeg over de tweet en klik op ‘Meer’.
  • Vervolgens krijg je de optie ‘Tweet embedden’.
  • Kopieer de code die je krijgt.
  • Plak deze op de plaats waar je de tweet wilt weergeven op je website.
  • Deze tweets komen live en interactief op je site.
Accepteer cookies

Houd er wel rekening mee dat als de twitteraar zijn tweet verwijdert op Twitter, deze ook verdwijnt op je website.

Korte tweet, permanente aanbeveling

De levensduur van tweets is vaak kort omdat ze wegzakken in de tijdlijn. Wanneer tweets met complimenten rechtstreeks aan jou gericht zijn, krijgen veel volgers deze bovendien niet eens te zien. Als je tweets insluit op je website, heb je hier langer plezier van en zien veel meer mensen dit. Tweets van tevreden klanten krijgen zo een lang leven en jij betrouwbare, geloofwaardige aanbevelingen.

Foto intro met dank aan Fotolia.