Infographic

Mannen vs. vrouwen: wie is online actiever? [infographic]

0

Begin deze week verscheen het Nationale Social Media Onderzoek 2015. Daaruit blijkt dat Instagram en Pinterest meer terrein winnen, Twitter meer Nederlandse gebruikers verliest en Facebook gestaag door groeit. Ook zijn er verschillen in leeftijdscategorieën, maar zijn deze verschillen ook op te merken in het gebruik van social media tussen mannen en vrouwen?

We hebben in de serie Infographic Day wel eens vaker bij deze vraag stilgestaan. Wie is actiever op internet en social media? Mannen of vrouwen? Quicksprout wilde graag antwoord op deze vraag en dus ging het bedrijf op onderzoek uit. De resultaten bundelde zij in de onderstaande infographic. Daaruit blijkt dat bijna driekwart van de internetgebruikers actief is op social media. Onder mannen is dit 72 procent, bij vrouwen 76 procent.

Vrouwen kiezen Pinterest, mannen Google Plus

Als we specifiek kijken naar de verschillende social mediakanalen zijn vrouwen iets vaker aanwezig op Facebook, Twitter en Instagram. En ook het visuele platform Pinterest scoort goed onder vrouwelijke internetgebruikers. Maar liefst 69 procent van de gebruikers is vrouw. Mannen zijn vaker actief op LinkedIn, Google Plus en YouTube. Gemiddeld zijn zij een uur per week aanwezig op het platform, vrouwen kijken ‘slechts’ een half uur naar filmpjes die op de site staan.

Wil je meer weten over het gebruik van social media en de verschillen tussen mannen en vrouwen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

mannen vs vrouwen - wie is er online actiever infographicVolg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.