Video, How to

Opvallen met e-mailmarketing: 5 praktische tips [video]

0

We worden ermee overspoeld: e-mail. We besluiten in een microseconde of we iets leuk vinden of niet. Hoe zorg je er nou voor dat jouw e-mail opvalt, dat ‘ie geopend wordt en dat er ook nog wordt doorgeklikt? In deze video geef ik je 5 praktische tips voor de basis van een goede e-mailmarketingcampagne.

Accepteer cookies

1. Duidelijke afzender: naam & e-mailadres

Nog voordat de ontvanger naar het onderwerp kijkt, ziet hij eerst van wie de e-mail komt. Een compleet e-mailadres als naam, is bijvoorbeeld niet persoonlijk. Gebruik de naam van je bedrijf. Of misschien een persoonlijke naam, naast de naam van je bedrijf. Daarnaast is het handig om een e-mailadres te hanteren dat duidelijk, professioneel en meteen toegankelijk overkomt. ‘No reply’-e-mailadressen? Reken er maar op dat de spamknop snel gevonden wordt!

Nieuws, belovende en uitdagende kopregels…. zijn als onderwerpregel het meest geschikt.

2. Zo schrijf je een pakkende onderwerpregel

Nieuws, belovende en uitdagende kopregels…. zijn het meest geschikt als onderwerpregel. Bekijk de video om voorbeelden te zien. Ook is het effectief om belangrijke woorden vooraan te zetten. Over het algemeen zie je een hoger open-percentage bij een relatief korte onderwerpregel: minder dan 30 tekens. Probeer je titel dus kort te houden. Dat is natuurlijk nog meer van belang als je e-mails vaak worden bekeken op een mobiele telefoon. Of je mailtjes meer geopend worden op een computer of mobiel, ligt natuurlijk helemaal aan je doelgroep.

3. Zie je e-mailontwerp als een microwebsite

Stuur niet gewoon een afbeelding met de e-mail mee, veel gebruikers hebben automatisch downloaden en openen van afbeeldingen uitstaan. Ga uit van de regels voor een goed webdesign: helderheid, beeld en interactie. Plaats een aantal leuke teasers met afbeeldingen, pakkende titels en links. Bekijk de video voor een goed visueel voorbeeld.

Ga uit van de regels voor een goed webdesign: helderheid, beeld en interactie.

4. Zet belangrijke inhoud bovenaan

In sommige clients zien ontvangers al een preview van jouw e-mail, terwijl ze de e-mail nog niet hebben geopend. In Outlook is dat bijvoorbeeld het geval. Het is daarom slim om belangrijke inhoud bovenaan te zetten in je e-mail, zodat niet alleen al je ontvangers die inhoud meteen lezen, maar ook zodat de belangrijkste inhoud meteen gezien wordt in de preview.

E-mail met een video levert 280% meer rendement op.

5. Maak slim gebruik van foto’s en video’s

Vrijwel alle effectieve e-mails maken gebruik van foto’s of video’s. Die moeten natuurlijk relevant zijn, en er wel zo goed uit zien, dat je eigenlijk meteen wilt doorklikken. Of wat dacht je van animated gifs? Die trekken, op een simpele manier, meteen aandacht. Je ziet ook telkens meer video’s in e-mails. EmailMonks beweert dat een e-mail die een video bevat 280% meer rendement oplevert dan een mail zonder filmpje. Bekijk de video voor een aantal voorbeelden van goede foto’s, animated gifs, en video’s.

Wat zijn jouw e-mailmarketingtips en tricks? Hoe laat je jouw e-mail opvallen? Laat het weten!