Infographic

Zo maak je zelf de beste visuele content [infographic]

0

Een tijdje geleden vertelden we in deze serie over het effect van visuele content. In die editie kon je lezen dat je meer bereikt als je je boodschap in een visueel jasje giet, dan als je de informatie alleen in tekstvorm aanbiedt. Vandaag gaan we dieper in op hoe je dat voor elkaar krijgt en zo de beste visuele content voor jouw onderneming ontwikkelt.

Meer bereik

Dat doen we met de onderstaande infographic van DCI. Ze verrichten onderzoek naar het effect van visuele content op online platformen. Ook de cijfers die ze verzamelden bewijzen weer eens hoe effectief visuele content is. Je informatie wordt vaker gedeeld, beter onthouden en het zorgt voor herkenbaarheid van je merk of organisatie.

Je informatie wordt vaker gedeeld, beter onthouden en het zorgt voor herkenbaarheid van je merk of organisatie.

Vijf belangrijke elementen voor visuele content

Je hoeft geen vormgever te zijn om aan de slag te gaan met visuele content. Er zijn verschillende tools en platformen waarmee je in een handomdraai jouw boodschap omgiet naar een visueel jasje, zoals Piktochart, PicMonkey en Infogr.am. Om te zorgen dat je goed van start gaat, noemen de makers van deze visual vijf elementen die belangrijk zijn voor succesvolle visuele content, zoals het gebruik van hashtags en grappige content.

Wil je de andere elementen weten of aan de slag met visuele content? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

maak zelf de beste visuele content met deze handige tips & tricks infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.